۱۰ ماده غذایی برای آنکه راحتتر نفس بکشید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ اگر به آسم یا سایر بیماریهای تنفسی مبتلا هستید و یا آلودگی هوا نفس شما را تنگ کرده است با مصرف مواد غذایی زیر میتوانید راحتتر نفس بکشید:
سیر: کسانی که دو بار در هفته و هر بار سه حبه سیر خام میخورند، تا ۴۴ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار میگیرند و این خطر حتی در افراد سیگاری نیز به میزان ٣٠ درصد کاھش پیدا میکند.
غلات کامل: رژیم غذایی غنی از کربوهیدراتهای ساده مثل پاستای سفید، تولید دیاکسیدکربن را افزایش داده و فشار روی ریهها را بیشتر و در نتیجه، تنفس را سختتر میکند.
لوبیا: عنصر روی، سلنیوم و منیزیم موجود در لوبیا به بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی کمک میکند تا نیاز کمتری به دستگاه تهویه پیدا کنند.
سیب: خوردن منظم سیب و یا حتی سرکه سیب در دوران بارداری احتمال تولد نوزاد با مشکل آسم یا سایر مشکلات تنفسی را کاهش میدهد.
روغن زیتون: چربیهای تک زنجیره و چند زنجیره موجود در روغن زیتون، روغن آفتابگردان برای سلامتی پوست، مو و قلب مفیدند و نقش مهمی در سلامتی ریهها بازی میکنند.
قهوه: کافئین، مانند یک وسیع کننده نایچههای تنفسی عمل کرده و مجاری هوایی تنگ را در افراد مبتلا به آسم، گشاد کرده و خستگی عضلات تنفسی را کاهش میدهد.
ماهی سالمون: امگا۳ خاصیت ضدالتهابی دارد و احتمالا خاصیت مثبت این ماده در بهبود وضعیت تنفسی چه در افراد مبتلا به آسم و چه در افراد عادی ناشی از همین خاصیت ضدالتهابی آن است.
چای سبز: مهمترین جزء چای سبز، آنتی اکسیدان کوئرستین است که مانند یک ضدآسم طبیعی عمل میکند.
دانهها: تخم کدو، تخم آفتابگردان و دانه کتان، حاوی منیزیم هستند که یک ماده معدنی مهم برای افراد مبتلا به آسم است. منیزیم به عضلات مجاری ھوایی کمک میکند تا در آرامش باشند.
سبزیجاتی مثل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم، خطر سرطان ریه را کاهش میدهند.