تأمین و توزیع داروهای آنتیبیوتیک در داروخانههای استان اصفهان به ثبات نسبی رسیده و تولید آنها مستمر در کارخانههای داروسازی ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون توزیع داروی وارداتی شامل سه تن آنتی بیوتیک خوراکی در مرحله اول و ۶ درصد از ۶ میلیون دُز سرم و آنتی بیوتیک خوراکی در مرحله دوم توزیع شده، اما کمبودها دارویی در این زمینه کمتر شده، اما شرایط بگونهای هم نیست که داروخانهها به اندازه چند ماه ذخیره داشته باشند.
محمود اعتباری افزود:عوامل مختلفی مانند کاهش تولید این داروها بویژه مخصوص اطفال و سوسپانسیونهای خوراکی در برخی داروسازیها، شیوع زودهنگام آنفلوآنزا، تغییر سیاستهای ارزی و تحریمهای ظالمانه منجر به کمبود این داروها در ماههای گذشته شد.
وی گفت: در ۲ سال گذشته به علت شیوع کرونا و رعایت شیوهنامههای بهداشتی، شیوع آنفلوآنزا و عفونتهای باکتریال ثانویه تا حد قابل توجهی کاهش یافت و به همین علت داروهای آنتی بیوتیک متقاضی چندانی نداشت به طوریکه برخی از داروسازها، تولید این قبیل داروها مانند سوسپانسیونهای اطفال را کاسته یا حتی متوقف کردند.
اعتباری با تأکید بر اینکه مصرف خودسرانه و بیرویه آنتی بیوتیک به معضل جدی در جامعه تبدیل شده افزود:: برای بیماریهایی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی، استراحت، استفاده از مایعات و سُرم شستوشو برای بینی و گلو، بهترین راه درمان است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد: مردم میتوانند برای رفع کمبودهای دارویی خود از سامانه تلفنی ۱۹۰ و الکترونیکی تیتک به نشانی www.ttac.ir مراجعه کنند.
ابوالفضل بیکی حسن مسئول فنی شرکت داروسازی فارابی گفت: با تأمین مواد اولیه و استفاده از تمام ظرفیت، روزانه در سه شیفت کاری، ۱۰۰ هزار واحد سوسپانسیون در این شرکت به عنوان بزگترین تولید کننده آنتی بیوتیک کشور تولید میشود که میتواند ۵۰ درصد نیاز کشور را تأمین کند.
استان اصفهان ۹۵۰ داروخانه فعال دارد و با فعالیت حدود ۱۰ کارخانه، اصفهان، سومین استان تولیدکننده دارو پس از تهران و البرز است.