افزایش ظرفیت تولید صنایع و تثبیت اشتغال و در نتیجه رفع بیکاری از جمله برنامههای سازمان بسیج مهندسین سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان با تبریک هفته بسیج به ملت ایران و مردم غیور و ولایتمدار استان گفت: سپاه و بسیج از جمله نهادهایی هستند که همیشه در کنار مردم حضور داشته و دارد و همه سعی و تلاش خود را برای خدمت به هم استانیها و رفع مشکلات آنها در حوزه مختلف بکار گرفته است.
نادر ظاهری نیا به شکل گیری بسیج مهندسین صنعت و معدن را یکی از اقشار مختلف بسیج عنوان کرد و افزود: این قشر از بسیج فعالیتهای گستردهای را در حوزه صنایع و معادن در سطح استان خوزستان و کشور انجام میدهد.
وی بسیج را حامی همیشگی مردم در اقشار مختلف معرفی کرد و میگوید: در ۳ سال اخیر این سازمان طرح گستردهای را در زمینه عارضه یابی واحدهای صنعتی و معدنی که دچار مشکلات و موانع در زمینه تولید هستند، مورد پیگیری قرار داده و در سطح کشور به صورت منسجم و منظم درحال انجام است.
عارضه یابی ۸۶۰ واحد صنعتی و معدنی در خوزستان
ظاهری نیا با بیان اینکه در مرحله اول این طرح عارضه یابی بیش از ۸۶۰ واحد صنعتی و معدنی در خوزستان انجام شد، ادامه داد: همچنین کتابچه و نقشه راه درخصوص مسائل مشکلات صنایع و معادن با همت کارشناسان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولیعصر (عج) استان تهیه شده و برآورد مناسبی به دست آمده است.
این مقام مسئول پایش صنایع و معادن برای شناسایی مشکلات پیش روی آنها برای پیشرفت و تولید را یکی از کارهای مهم برای آغاز حرکت مثبت رو به جلو مجتمعهای تولیدی برشمرد و اضافه کرد: زیرا ظرفیت خوزستان با سایر استانها متفاوت است و همه صنایع از جمله؛ نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد، آب و برق و ... در این استان وجود دارند.
وی برنامه بعدی بسیج مهندسین پس از عارضه یابی را رفع موانع پیش روی صنایع و معدن خوزستان با تشکیل کارگروههای تخصصی با مشارکت و همکاری سازمان صمت و شرکت شهرکهای صنعتی استان عنوان کرد و گفت: کارگروهها از صنایعی که با مشکل مواجه بودند و بازدیدهایی به منظور بررسی مشکلات و رفع آنها انجام دادند.
بازگشت ۱۸۰ واحد صنعتی و تولیدی به چرخه تولید
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان به رفع موانع تولید ۱۸۰ واحد تولیدی در استان در نیمه نخست امسال و بازگشت آنها به چرخه تولید اشاره کرد و افزود: این کار علاوه بر تثبیت اشتغال در خوزستان، سبب اشتغالزایی جدید شد.
وی میگوید: بروز مشکلات مختلف در کشور در سالهای اخیر، سبب شد خوزستان نیز به دلیل برخورداری از صنایع بالادستی و پایین دستی، با مسائل اقتصادی زیادی درگیر شود، در این شرایط باتوجه به آمار بالای بیکاری در استان، ما باید اشتغال را تثبیت میکردیم و اجازه نمیدادیم تعداد افراد بیکاری افزایش یابند.
جلوگیری از بیکار شدن حدود ۴ هزار نفر با تثبیت اشتغال
ظاهری نیا با بیان اینکه بیشتر صنایع فعال در خوزستان، بالادستی و مادر هستند، گفت: اگر یک واحد بالادستی در استان تعطیل شود، ۳ تا ۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آمار افراد بیکار در استان اضافه میشود، بنابراین اولین کار اساسی در سطح استان، تثبیت اشتغال بود.
وی با اشاره به اینکه با پیگیریهای مستمر و رفع مشکلاتی از جمله؛ تامین مواد اولیه، سرمایه در گردش، تسهیلات و بروکراسیهای اداری، در شرایط خوبی از تثبیت اشتغال به سر میبریم، ادامه داد: در دولت سیزدهم و توجه ویژه آن به موضوع اشتغال جوانان و جلوگیری از بیکاری، مشکلات بسیاری از صنایع رفع شد و فعال هستند.
تلاش برای افزایش ظرفیت تولید صنایع
ظاهری نیا اشتغالزایی در سطح خوزستان از دیگر برنامههای مهم در دستور کار و در حال اجرا در استان برشمرد و اضافه کرد: هدف ما افزایش ظرفیت تولید و در نهایت ظرفیت اشتغال است، به این معنا که صنایعی که با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت درحال فعالیت هستند، باید حداقل این ظرفیت را تا ۸۰ درصد بالا ببریم.
وی میگوید: در صورتیکه بتوانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم، بالطبع ظرفیت اشتغال نیز بالا میرود و شاهد کاهش آمار بیکاری و رفع سایر مشکلات جوانان و خانوادهها خواهیم بود.
نبود سرمایه در گردش و تسهیلات، مشکل ۸۰ درصد صنایع و واحدهای تولیدی
ظاهری نیا گفت: باوجود صنایع بزرگ متعدد و ظرفیتهای زیاد در خوزستان، این سوال برای مردم به وجود میآید که چرا باید استان ما رتبه دوم بیکاری در کشور را داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ظرفیت فعلی کارخانه در زمینه تولید، ظرفیت بالایی نیست، ضمن اینکه در برخی صنایع، سرمایه گذار از بیرون سرمایه گذاری کرده و کارخانه در حال تولید برای آن است.
وی مشکل ۸۰ درصد صنایع خوزستان را نبود سرمایه در گردش و همکاری نکردن بانکهای عامل در ارائه تسهیلات عنوان کرد و افزود: براساس آمارهای رسمی، از لحاظ سپرده گذاریهای مردم در بانکها در سطح کشور، بانکهای استان رتبه اول را دارند، بنابراین باید ارائه تسهیلات نیز زیاد باشد، ولی در این رابطه جزو استانهای آخر هستیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان بر سهولت ارائه تسهیلات و همکاری بانکهای عامل در این رابطه تاکید و اضافه کرد: درصورتیکه مشکل سرمایه در واحدها و صنایع کوچک و بزرگ رفع شود، میتوانند ظرفیت تولید را به میزان قابل توجهی افزایش دهند و مشکلات بیکاری را مرتفع کنند.
نادر ظاهری نیا از عملکرد بانکهای عامل در اعطای تسهیلات انتقاد کرد و ادامه داد: درحال حاضر آمار بانکها در این رابطه صفر است، ضمن اینکه بانکهایی که تسهیلات واگذار کرده اند، به صنایع خاص داده اند و صنایع پایین دستی نیز بی بهره مانده اند.
وی تامین مواد اولیه را یکی دیگر از مشکلات صنایع و معادن در خوزستان به ویژه واحدهای پتروشیمی مطرح کرد و گفت: مواد اولیه در استان ما تولید میشود، ولی به دلیل صادر کردن آن به سایر استانها، صنایع پایین دستی باید آنها را مجدد با هزینههای بالا یا محدودیت خرید از فروشندگان دیگر تهیه کنند، در این شرایط تولیدکنندگان ناچار به تعدیل نیرو هستند.
روحیه جهادی، لازمه کار مدیران و مسئولان خوزستان
ظاهری نیا یکی دیگر از مشکلات جدی که مختص خوزستان است و باید نسبت به رفع آن چاره اندیشی شود را بروکراسیهای اداری دانست و افزود: ساز و کارهایی که وجود دارد سبب شده سرمایه گذاران سایر استانها از فعالیت منصرف شوند.
وی از خوزستان به عنوان استان ۲۴ هزار شهید یاد کرد و ادامه داد: باتوجه به موقعیت متفاوت استان ما از جنبههای مختلف، باید ساز و کار نیز با دیگر نقاط کشور فرق داشته باشد، مدیرانی که منصوب میشوند باید روحیه جهادی داشته باشند و مشکلات مردم را درک و مسائل موجود را رفع کنند.
ظاهری نیا با بیان اینکه بسیاری از طرحهایی که در خوزستان متوقف شده اند، مسائل داخلی دارند و توقف آنها به خارج از استان مربوط نمیشود، گفت: باوجود پیگیریهای جدی و مستمر، کار آنگونه که باید پیش نمیرود و مسئولان مربوط همکاری لازم را برای رفع موانع و مشکلات ندارند.
وظیفه ستاد تسهیل رفع موانع تولید و استفاده از ظرفیتها است
این مقام مسئول ستاد تسهیل را یکی از سازوکارهای اصلی برای رفع موانع تولید در سطح کشور دانست و افزود: این ستاد باید موانع بر سر راه تولیدکنندگان را در حوزه صنایع و معادن رفع کنند و جلسههای مربوط به ستاد تسهیل در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار میشوند.
وی میگوید: وظیفه ستاد تسهیل رفع موانع تولید و باید بتواند همه ظرفیتهای استان را پای کار بیاورد، یعنی استاندار خوزستان به عنوان رئیس این ستاد باید جلسهها را به صورت منظم برگزار کند تا دغدغههای سرمایه گذاران صنایع و معادنی که در سطح استان فعالیت میکنند و با موانع و مشکلاتی روبرو هستند را برطرف کند.
به گفته نادر ظاهری نیا؛ جلسههای ستاد تسهیل از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان به صورت منظم برگزار میشوند، ولی نتایج آن که باید به سرمایه گذاریهای کلان منجر شود، در مقایسه با سایر استانها مطلوب نیست.
خوزستان قطب اقتصادی کشور
وی گفت: سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه ولیعصر (عج) خوزستان برای خود افقی تعریف کرده است و منتظر بخشنامه و ابلاغیهای برای کار کردن و رفع مشکلات حوزه اقتصادی نیستیم، زیرا اگر بخواهیم مسائل و مشکلات صنایع در استان حل شوند و ظرفیتهای تولید افزایش پیدا کنند و بیکاری کاهش یابد، باید کارهای جهادی انجام دهیم.
ظاهری نیا میگوید: خوزستان قابل قیاس با استانهای دیگر نیست و استان ما قطب اقتصادی کشور است، بنابراین شایسته نیس که باوجود ظرفیتهای مختلف و متعدد، ظرفیت اشتغال نامطلوب و آمار بیکاری قابل توجه باشد.
اشتغالزایی برای ۶۰ هزار تا ۲۵۰ هزار نفر با اجرای طرح توسعه مناطق ویژه پتروشیمی
وی همدلی و همکاری میان مدیران و مسئولان را عامل رفع مشکلات اشتغال و بیکاری دانست و گفت: طرح توسعه مناطق ویژه پتروشیمی در سالهای ۱۳۹۴-۱۳۹۵ در هیئت دولت مطرح و مصوب شد، ولی اجرایی نشد و راکد ماند، اما پس از تغییر مدیریتی در پتروشیمی و رصد مسائل از سوی سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن خوزستان، توانستیم برخی مشکلات رفع کنیم.
ظاهری نیا بر ورود استاندار خوزستان و معاونان وی برای رفع سایر مسائل این طرح حدودا ۲۰ ساله تاکید کرد و افزود: پیش بینی میشود با آغاز آن برای ۶۰ هزار تا ۲۵۰ هزار نفر اشتغالزایی شود.
به گفته مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان؛ با اجرای این طرح، علاوه بر رفع بیکاری جوانان در استان، مشکل مواد اولیه برای صنایع برطرف میشوند و ظرفیتهای تولید افزایش مییابد.