بیش از ۵۰۰ تله زنده گیری هوبره در دشتهای مرزی بارنجگان و منطقه چاه تم جمع آوری و معدوم شد.
ارشادی افزود: هوبره آسیایی یکی از پرندگان در معرض خطر انقراض ایران است که در دشتهای شرق کشور و خراسان جنوبی زیست میکند و نسل آن به دلیل صید و قاچاق به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس رو به تهدید است و دشتهای مرزی شهرستان زیر کوه یکی از بهترین نقاط زیست این پرنده کمیاب میباشد.
وی گفت: به دلیل صید این پرنده در پانزده سال گذشته جمعیت این پرنده در منطقه بسیار کاهش یافته و نسل آن در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان گفت: با توجه به رفتار هوبره که جز در مواقع خطر پرواز نمی کند و معمولا روی زمین در جستجوی غذا راه رفته و موانع را دور میزند، صیادان با سوء استفاده از این رفتار اقدام به قطع درختان تاغ و قیچ و اسکنبیل و با ایجاد مانع بصورت خطی به نام رغز در مسیر حرکت پرنده و تعبیه کانال و دام گذاری در این کانالها اقدام به زنده گیری این پرنده زیبا و کمیاب می کنند.
ارشادی گفت: با توجه به بوته کنی و تخریب پوشش گیاهی در مناطق حساس کویری در سطح وسیع برای دام گذاری علاوه بر تهدید نسل این پرنده، آسیبهای جبران ناپذیری به پوشش گیاهی ودرختچهای مناطق کویری وارد شده که علاوه بر تخریب مراتع باعث فرسایش بادی، خیزش و افزایش گرد و غبار و آلودگی هوای استان میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با توجه به اهمیت صید و قاچاق هوبره در خراسان جنوبی گفت: با تمرکز بر این موضع، اولین ماموریت گشت ویژه یگان را به جمع آوری و برخورد با زنده گیری و قاچاق هوبره اختصاص داده ایم و با همراهی محیط بانانی از شهرستانهای سرایان، قائن و زیر کوه در یک ماموریت ضربتی بیش از پانصد تله صید هوبره جمع آوری و معدوم کردیم.
ارشادی از همه دامداران و جوامع محلی دشتهای خراسان جنوبی که معیشت و سلامت خودشان به دلیل قاچاق و صید هوبره تهدید میشود تقاضا کرد تا با محیط بانان همراهی و همکاری کرده و هرگونه تخلف شکار وصید را از طریق سامانه ۱۵۴۰ به اطلاع حفاظت محیط زیست استان برسانند.