مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران: یکی از چالش های اساسی ما، قیمت تمام شده تولید و قیمت صادرات است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، بازاری در نشست میز استانی توسعه صادرات کشمش و صنایع تبدیلی گفت: در بخش
وی افزود: قیمت ۱۰ تن کشمش ایران، فراتر از ارقام جهانی است بر همین اساس با چالش های عمده در داخل و خارج روبه رو هستیم.
به گفته این مسئول؛ رکورد تولید انگور در ایران در هر هکتار ۱۲ تن و زعفران ۴۵ کیلوگرم است و با میانگین دنیا فاصله جدی دارد و باید تدابیر جدی برای حل ضریب راندمان تولید محصول اندیشیده شود.
بازاری گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و همچنین تعهدات بانک مرکزی برای تخصیص ارز صادرات و قوانین گمرک، باید قیمت گذاری محصولات کشاورزی صادراتی، اصلاح شود.
وی افزود: کاهش راندمان محصولات کشاورزی، قیمت گذاری محصولات صادراتی را با مشکل روبه رو کرده است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: واردات شمش طلا در مقابل ارز صادرات خشکبار در حال بررسی و هماهنگی های لازم با بانک مرکزی و گمرکات در حال انجام است.
بازاری ادامه داد: ارز صادرکنندگان در قالب بورس ارزی عرضه و خریداری می شود و بانک مرکزی در حال بررسی این پیشنهاد است.
وی گفت: واردات در مقابل صادرات هم دیگر پیشنهاد مطرح شده است که صادر کننده از محل ارز حاصل از صادرات می تواند کالا وارد کشور کند.
افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی هم گفت: با کاهش سهم ایران در بازارهای جهانی کشمش روبه رو هستیم. کشور ما نیمه خشک است و میزان بارندگی زیر ۲۵۰ میلیمتر است و بر همین اساس طرح الگوی کشت سالهاست که در قالب کشت انگور، پسته و بادام اجرا می شود.
وی افزود: انگور با بد کمترین آب، بهترین محصول را می دهد و پیشینیان ما با این تفکر، انگور را به استان قزوین آوردند. صفر تا صد انگور از برگ تا کشمش قابل مصرف است و زنجیره ارزش بی بدیلی برای کشاورزان دارد و تمامی صنایع آن در استان قزوین موجود است و تلاش می کنیم وضعیت انگور و کشمش استان را بهبود بدهیم.
به گفته افلاطونی؛ ما در حوزه صادرات محصولات کشاورزی به ویژه انگور، تمرکز مدیریتی نداریم و امیدواریم با تلاش های میز کشمش استان قزوین، این مشکلات و چالش ها برطرف شود.
وی گفت: تامین مالی و کشت قراردادی، جزو سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و کشت قراردادی، محاسن بزرگی از جمله تامین مالی را در پی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: تامین مالی در انتهای زنجیره و به تاجر، فروشگاه های زنجیره ای یا کارخانه داران فرآوری کشمش تعلق می گیرد که این افراد بتوانند با انگیزه، صفر تا صد تولید را تضمین کنند.
وی گفت: محصولات کشاورزی باید در انبارهای استان موجود باشد تا تاجران خارجی، با اطمینان کامل نسبت به خرید محصولات از جمله کشمش از ایران اقدام کنند و در حال حاضر این طرح در صندوق کشمش تاکستان اجرا می شود و محصول کشمش تاکداران حتی تا کیلویی ۶ هزار تومان بیشتر از بازار خریداری و دپو می شود.
افلاطونی گفت: ۳۵ هزار هکتار باغ انگور در استان موجود است و ارقام انگور موجود در آنها تجاری و بروز نیست. سرمازدگی در سالهای گذشته باغات استان را تحت تاثیر قرار داده است و به همین دلیل میزان برداشت انگور از هر هکتار با استانداردهای جهانیمطابقت ندارد.
وی بیان کرد: اصلاح باغات قدیمی با سرشاخه کاری و اجرای طرح فراز و آبیاری با سامانه های نوین؛ از بین بردن محدودیت های صنایع تبدیلی در حوزه انگور و کشمش و تقویت بازار صادرات و فروش کشمش از جمله اقداماتی است که برای ارتقای انگور و کشمش استان تدوین و اجرا شده است.
به گفته این مسئول؛ پیشنهاد تاسیس یک آزمایشگاه تخصصی واحد در استان مطرح شده است و این آزمایشگاه به همه دستگاه های اجرایی در حوزه استانداردهای کشاورزی و غیره، خدمت رسانی میکند.
افلاطونی گفت: جای خالی بورس کالای کشاورزی در کشور احساس می شود این در حالی است که بورس کالاهای کشاورزی در کشورهای همسایه فعالیت می کند و قیمت این محصولات در بورس کشف میشود.
وی افزود: سهام دولت در صندوق کشمش به ۴۹ درصد ارتقاء خواهد یافت.