کشورهای اروپایی همکاری خود را برای جلوگیری از موج مهاجران غیر قانونی تشدید میکنند.
هدف ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از نشست بروکسل و امضای توافق نامه، دستیابی به راهی برای جلوگیری از حوادثی مانند اوشن وایکینگ است. این توافق یک طرح فوریتی برای مهاجرت است که شامل بیست تدبیر است. از جمله این تدابیر میتوان به همکاری بیشتر با کشورهای مبدا مهاجران و همکاری بیشتر میان کشورهای عضو اشاره کرد.
دو هفته پس از ماجرای کشتی اوشن وایکینگ در مورد یک مسئله اطمینان وجود دارد و آن این است که تنش میان ایتالیا و فرانسه به این زودی پایان نمییابد.
ژرار دارمنن وزیر کشور فرانسه در بروکسل گفت: اگر ایتالیا کشتیها را نمیپذیرد به منزله آن است که قانون دریا را نمیپذیرد. هیچ دلیلی وجود ندارد که کشورهایی مانند آلمان و فرانسه که مسئولیت بازگرداندن مهاجران به کشورهای متبوع یا پذیرش آنها را برعهده دارند همان کشورهایی باشند که کشتیهای مهاجرانی که از آفریقا یا آسیا میآیند هم پذیرا باشند.
فرانسه ناچار شد در پی مخالفت ایتالیا برای پذیرش کشتی بشردوستانه اوشن وایکینگ که حامل بیش از ۲۳۰ مهاجر غیر قانونی بود این کشتی را در بندر تولون بپذیرد. هدف وزیران کشور اروپایی که در بروکسل تشکیل جلسه دادند جلوگیری از تکرار چنین ماجرایی بود که فقدان پایبندی به حقوق دریا محسوب میشود. تقویت همکاری با کشورهایی مانند تونس، لیبی یا مصر، جلوگیری از خروج مهاجران از مبدا و همچنین افزایش بازگرداندن مهاجران غیر قانونی از جمله بندهای توافق میان کشورهای اروپایی است. در این توافق تبادل اطلاعات با سازمانهای غیر دولتی که برای نجات مهاجران در دریا فعالیت میکنند نیز در نظر گرفته شده است.