در مراسمی با حضور مسوولان کشوری و استانی نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران در تربتحیدریه افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس پژوهشگاه ملی و مهندسی ژنتیک و زیست فناوری وزارت علوم، تحقیقات و
جواد محمدی با اشاره به تاکید وزارت علوم بر همکاری و مشارکت با بخش خصوصی و ایجاد شتاب دهنده در حوزه زعفران افزود: برای رسیدن به این هدف تفاهم نامهای با سازمان مدیریت تولید و صادرات زعفران برای تاسیس موسسه تحقیقاتی، شتابدهنده، شرکت دانش بنیان، اطلس و مجموعه تخصصی زعفران به صورت مشترک در پردیس علم و فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و تربتحیدریه امضا شده است.
وی گفت: در این راستا ستاد زیست فناوری معاونت علمی وزارت علوم موافقت کرد، پژوهشگاه ملی مهندسی و زیست فناوری با مشارکت بخش خصوصی، شتاب دهندهای را در تربتحیدریه برای آموزش، تربیت، ترویج و انجام کارهای مطالعاتی و فناورانه در خصوص زعفران تشکیل دهد تا با این شیوه تمام ظرفیتهای زعفران در دل این شتاب دهنده همسو و از موازی کار پرهیز شود.
رییس پژوهشگاه ملی و مهندسی ژنتیک و زیست فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت توسعه بانکهای ژنتیک گیاهی در کشور تاکید کرد و افزود: این اقدامات اشتغالآفرینی فارغالتحصیلان دانشگاهی را فراهم میآورد.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: یکی از چالشهای کنونی کشور آن است که تصمیمسازیهای ما مبتنی بر علم نیست و چنین شیوهای در کشور نهادینه نشده است.
محسن زنگنه افزود: هنوز خیلیها به این باور نرسیدهاند که مسیر توسعه و پیشرفت کشور از تحقیقات علمی میگذرد.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون در حوزه کشاورزی و به خصوص زعفران با ۲ مشکل اساسی مواجه هستیم، گفت: نخست آنکه در حوزه زیرساختی و تولید دچار مشکل هستیم و مشکل دوم مربوط به پسا تولید و اقتصاد کشاورزی است.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اقتصاد کشاورزی ما تا زمانیکه به سامان نرسد، تولیدات کشاورزی از جمله محصول زعفران جایگاه و منزلت خود را نخواهند یافت.
در این بانک ژنتیک، پیاز زعفران از ۵۶ اقلیم مختلف ایران جمعآوری و بناست بزودی پیاز زعفران از ۱۰ کشور تولیدکننده زعفران نیز، به این پژوهشگاه منتقل تا در پیوند با ساختار ژنتیک زعفران مورد انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی قرار گیرند.