روزانه یک وعده یا بیشتر نوشیدنیهای شیرین، از جمله نوشابههای کالریدار، آبمیوه با شکر افزوده شده، آبهای شیرین شده یا چای میتواند بهطور چشمگیری خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی (CVD) را افزایش دهد.
این مطالعه شامل ۹۶۱ شرکت کننده با میانگین سنی ۸۱ سال بود که هیچ یک زوال عقل نداشتند. شرکت کنندگان به مدت هفت سال، سالانه، پرسشنامههایی درباره مصرف هر چند وقت یک بار غذای خاصی، پر کردند. آنها سالانه در چندین تست شناختی و حافظه، شامل یادآوری فهرست کلمات، به خاطر سپردن اعداد و قرار دادن آنها در ترتیب صحیح، شرکت کردند.
محققان پس از تعدیل عوامل تاثیرگذار بر سرعت زوال حافظه، از جمله سن، جنس و سیگار کشیدن، دریافتند سرعت زوال عقل در افرادی که بالاترین مقدار مصرفی فلاونول را داشتند، آهستهتر از افرادی است که میزان کمتری از فلاونول را مصرف میکردند.
به گفته محققان این امر، احتمالاً به خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی فلاونولها برمی گردد. فلاونولها نوعی فلاونوئید هستند.
این یافتههای تحقیقاتی در مجله Neurology منتشر شده اند.