به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از لندن، پس از اینکه دولت بریتانیا، درخواست مجلس و دولت محلی اسکاتلند، به منظور برگزاری دومین همه پرسی جدایی از بریتانیا را رد کرد، دولت اسکاتلند به دادگاه عالی در لندن شکایت و درخواست نظر کرد. رای این دادگاه به نفع دولت انگلیس بود که بلافاصله واکنش اسکاتلندیها را در پی داشت.
رئیس دادگاه عالی انگلیس پس از اعلام نظر قضات این دادگاه گفت: مجلس قانونگذاری اسکاتلند، حق ندارد درباره برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند، رای دهد. لرد رید (Reed) افزود: هر ۵ قاضی این دادگاه، چنین نظری دارند.
وزیر اول اسکاتلند و رهبر بزرگترین حزب این منطقه قبلا اعلام کرده بود در ۱۹ اکتبر سال آینده میلادی، همه پرسی برای استقلال اسکاتلند را برگزار خواهد کرد. نیکولا استورجن بلافاصله به مخالفت با حق رای مردم اسکاتلند درباره سرنوشتشان واکنش نشان داد و در برابر دوربین رسانهها گفت: ما باید راه دیگری برای ابراز خواست مردم اسکاتلند پیدا کنیم و حتما این راه را خواهیم یافت. به نظرم انتخابات بعدی و رای به استقلال خواهان همچون یک همه پرسی برای استقلال اسکاتلند خواهد بود.
یکپارچگی بریتانیا، مدت هاست مورد تهدید است. رادنی شکسپیر تحلیلگر مسائل انگلیس در این باره گفت: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موضع استقلال طلبان را در اسکاتلند تقویت کرده و به نظر میرسه دیر یا زود این خواست اکثریت محقق خواهد شد.
همزمان با آشکارتر شدن پیامدهای برگزیت و تشدید آشفتگیهای سیاسی و اقتصادی، ناشی از عملکرد حزب حاکم محافظه کار، مقامات اسکاتلند تنها راه رهایی از این آشفتگیها را جدایی از انگلیس و استقلال اسکاتلند میدانند. بریتانیا یا انگلستان از ۴ منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی تشکیل شده است.
الان بهترین زمان برای اتحاد ۴ منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی هست تا مردم متحد بشن و این رژیم سلطنتی رو سرنگون کنن و با همه پرسی برای آینده کشورشون تصمیم بگیرن