فعال زیست محیطی: انتقال جوجهها به جهت کمک و تحویل به محیط زیست و یا دست زدن به آنها سبب مرگ و یا حذف همیشگی آنها از طبیعت میشود.
پاکپور تاکید کرد: گردشگران و بازدیدکنندگان از تالاب میقان اراک در صورت مشاهده هر نوع پرنده بیمار با اداره محیط زیست استان مرکزی تماس برقرار کنند و از دست زدن به آنها خودداری کنند، در فصل زادآوری (بهار و تابستان) در صورت مشاهده جوجه پرندگان بومی به هیچ عنوان با هدف کمک به آنها دست نزنند، زیرا والدین این جوجهها در اطراف آنها حضور دارند و به دلیل وجود انسانها در زیستگاهشان تهدید میشوند و کمی از محل حضور جوجهها دور میشوند و با ترک محل توسط گردشگران، دوباره به آنها رسیدگی میکنند.
این فعال زیست محیطی با بیان این که تالاب میقان اراک با وسعت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار یکی از بزرگترین تالابهای ایران است که هر ساله میزبان گونههای زیادی از پرندگان مهاجر است و هر ساله با آغاز فصل سرما این تالاب شاهد حضور گونههای مختلف است، افزود: این تالاب با دارا بودن تنوع زیستگاهی شامل منطقه نیزار، گیاهان قره داغ، دشت کویری، شنزار و حوضچههای آبی، از تنوع بسیار بی نظیر گونههای جانوری برخوردار است و ایجاد ۲ برج پرنده نگری نیز از جمله موارد استثنایی این تالاب در مقایسه با سایر تالابهای کشور است.
او ادامه داد: وجود تنوع زونهای مختلف در تالاب این امکان را فراهم کرده است تا گردشگران تخصصی با رعایت اصول زیست محیطی و استفاده از راهنمای متخصص موفق به تماشای تعداد بسیار زیادی از پرندگان بومی و مهاجر موجود در این تالاب شوند. درنای خاکستری گونه پرنده شاخص مهاجر تالاب میقان است که به طور معمول صبحها از تالاب به سمت دشتها و مزارع اطراف تالاب برای یافتن تغذیه میرود و با غروب آفتاب برای شب خوابی دوباره به داخل تالاب باز میگردد.