ورزش و به ویژه فوتبال در راهبرد دیپلماسی و سیاسی ایالات متحده آمریکا جایگاه ویژهای دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ورزش و به ویژه فوتبال در راهبرد دیپلماسی و سیاسی ایالات متحده آمریکا جایگاه ویژهای دارد. امسال در حالی بار دیگر تیم ملی فوتبال آمریکا به جام جهانی راه یافته است که مردم این کشور اساسا فوتبالی نیستند و براساس نظرسنجیها فقط حدود ۳۰ درصد آنان به فوتبال علاقه دارند.
ایران و آمریکا فقط یکبار در جام جهانی فوتبال، در سال ۱۹۹۸ در فرانسه با هم بازی کرده اند و نتیجه آن هم پیروزی افتخارآمیز و تاریخی ۲ بر یک تیم ایران بر آمریکا بود که به عنوان یکی از سیاسیترین مسابقات فوتبال در تاریخ جام جهانی ثبت شد.
آن زمان بیل کلینتون رییس جمهور وقت آمریکا بر اهمیت سیاسی آن مسابقه تاکید کرد و امروز هم فوتبال در امریکا اهمیت سیاسی دارد و جو بایدن رییس جمهور این کشور در تماس تلفنی با تیم ملی فوتبال امریکا از آنها میخواهد که در مقابل حریفان از جمله ایران جانانه بازی و حریفان را شوکه کنند.
اسکات واینهولد معاون آموزشی و فرهنگی وزارت خارجه آمریکا همزمان با مسابقات فوتبال جام جهانی در سخنانی بر اهمیت فوتبال در راهبرد دیپلماسی امریکا تاکید کرد و گفت: از سال ۲۰۰۶ در وزارت خارجه استفاده از طرفیت فوتبال مورد توجه ویژه قرار گرفته است به طوری که تاکنون ۶۰ بازیکن قدیمی و فعلی فوتبال امریکا برای اهداف و فعالیتهای دیپلماتیک در سراسر جهان به کار گرفته شده اند.
وندی شرمن نفر دوم وزارت خارجه امریکا هم در حالی که پیراهن تیم ملی امریکا را برتن کرده بود، از ضرورت بهره برداری از ظرفیتهای فوتبال برای پیشبرد اهداف دیپلماتیک امریکا گفت.