اختلالات ژنتیکی؛ عامل ۷۲ درصد از معلولیتها در تربت جام
اختلالات ژنتیکی، عامل بیش از ۷۲ درصد معلولیتها در تربت جام است و این شهرستان در معلولیتهای ژنتیکی و مادرزادی، جایگاه نخست را در خراسان رضوی داراست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره بهزیستی شهرستان تربت جام گفت: تاکنون در تربت جام، هفت هزار
و ۴۳۸ معلول شناسایی شدهاند که از این تعداد، معلولان جسمی و حرکتی با دو هزار و ۹۶ نفر، ۴۶ درصد جامعه معلولان شهرستان تربت جام را تشکیل میدهند.
حسن ظفرمقدم درباره خانوادههای چندمعلولی هم گفت: ما در این شهرستان یک خانواده پنجمعلولی، سه خانواده چهار معلولی، ۱۹ خانواده سه معلولی و ۱۴۸ خانواده دومعلولی داریم.
وی غربالگری ژنتیک را یکی از حلقههای مفقوده این شهرستان معرفی کرد که در تمامی جلسات شهرستان، بارها مطرح شده است و افزود: راه اندازی یک مرکز ژنتیکی در این شهرستان ضروری به نظر میرسد تا از تردد مددجویان اداره بهزیستی به مشهد با توجه به بعد مسافت و خطرات جادهای، جلوگیری شود.
این مسئول ادامه داد: از مجموع ۱۸۱هزار و ۶۴۴ پرونده معلولان استان خراسان رضوی، ۴.۴ درصد آن به معلولان شهرستان تربت جام اختصاص دارد که در زمینه معلولیتهای ژنتیکی و مادرزادی، تربت جام مقام اول را دارد، ولی در تعداد پرونده نسبت به جمعیت استان بعد از مشهد، سبزوار و نیشابور، تربت جام در جایگاه چهارم قرار دارد.
وی با اشاره به نگهداری ۱۲۰ معلول در سه مرکز توانبخشی این شهرستان، افزود: اگر افرادی تمایل به راه اندازی مرکز توانبخشی درشهرستان داشته باشند، از نظر صدور مجوز برای اینگونه مراکز، محدودیتی نداریم و برای دریافت مجوز با آنان همکاری خواهیم کرد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان تربت جام با انتقاد از استقبال نکردن شهروندان از غربالگری کودکان ۳ تا ۶ ساله، گفت: اکنون در تربت جام، ۲۴ هزار کودک در این محدوده سنی وجود دارد، ولی با وجود تلاشهای انجام شده، خانوادهها از این غربالگری استقبال خوبی نمیکنند و از ابتدای امسال تاکنون، فقط شش هزارکودک معاینه شده اند در حالیکه غربالگری به صورت رایگان در دو بخش شنوایی و بینایی انجام میشود.
ظفرمقدم همچنین به موضوع خودکشی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: خودکشی در تربت جام متاسفانه از ابتدای امسال تاکنون نسبت به تمام ۱۲ ماه سال گذشته، سه برابر افزایش داشته است که جدیترین آسیب اجتماعی شهرستان بهشمار میآید.