کانونهای بیماری هاری در خراسان جنوبی در ۸ ماهه گذشته افزایش یافته است.
بخشی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ هیچ موردی از ابتلا به هاری ناشی از گازگرفتگی گزارش نشد افزود: از ابتدای سال از ۱۱ مورد گزارش وقوع گاز گرفتگی و حمله به افراد و حیوانات اهلی توسط وحوش، سگ و گربه و با توجه به نمونه برداریهای انجام شده توسط کارشناسان دامپزشکی ۷ مورد مثبت (حیوان مبتلا به هاری از قبیل شغال، گربه و سگ) توسط آزمایشگاه مرجع تایید نهایی شده که این افزایش نگران کننده است.
وی گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و تغییر اقلیم در منطقه که باعث نزدیک شدن حیوانات وحشی به محل زندگی انسان جهت جست و جوی آب و غذا میشود احتمال حمله وحوش نیز افزایش پیداکرده است؛ همچنین افزایش جمعیت سگهای ولگرد و بدون صاحب و کمبود مراکز نگهداری از علل افزایش موارد گازگرفتگی و گسترش هاری میباشد.
بخشی از افزایش واکسیناسیون سگها علیه بیماری هاری در سال جاری به نسبت سالیان گذشته خبر داد.
معاون سلامت دامپزشکی استان از دامداران خواست برای واکسیناسیون حیوانات علیه بیماری هاری با تیم های اعزامی شبکههای دامپزشکی همکاری کنند.
وی همچنین به شهروندانی که حیوان خانگی دارند توصیه کرد برای پیشگیری از بیماری، حیوانات خود را از طریق کلنیکها و مرکز مایه کوبی بخش خصوصی مورد واکسیناسیون قرار دهند.
بخشی افزود: هاری بیماری ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی است که مرگ صد درصد مورد مبتلا را سبب میشود؛ این در حالی است که تمام موارد بروز این بیماری قابل پیشگیری است.
وی همچنین به ارائه توصیههای بهداشتی پرداخت:
۱. در صورت مواجهه با حیوانات مشکوک، موضوع را جدی گرفته و هر گونه مورد مشکوک به هاری را حتما به شبکههای دامپزشکی گزارش دهند.
۲. اطلاع رسانی در خصوص هرگونه حمله وحوش به انسان به شبکه بهداشت و دامپزشکی.
۳. واکسینه کردن حیوانات خانگی در کلنیکهای دامپزشکی.
۴. پرهیز از هرگونه تماس با حیوانات وحشی، ولگرد و حتی حیوانات اهلی غیر واکسینه علیه هاری
۵. از بیرون بردن و پرسه زدن حیوان خانگی خود جلوگیری کنید.
۶. در صورت ایجاد زخم و گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم را با آب و صابون شست و شو داده و جهت دریافت سرم و واکسن ضد هاری به مراکز بهداشت مراجعه کنید.