محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از عصاره "گل راعی"، موفق به تولید فراورده دارویی موثر بر درمان چاقی و کنترل اشتها شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این پژوهش در قالب پایان نامه و با موضوع "کپلیساسیون گل راعی در درمان
مجری و محقق این پژوهش درباره جزئیات آن گفت: چاقی یک اپیدمی جهانی و پنجمین علت مرگ و میر در دنیاست که عوارض آن میتواند بار مالی زیادی را به شبکه بهداشت و درمان کشور تحمیل کند و بدین منظور تلاش شد که با تحقیق و بررسی مقالات مرتبط با موضوع چاقی، راهکارهای کاهش اشتها مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر منیرالسادات صاحبکار افزود: در این پژوهش پس از بررسی گیاهانی با خاصیت کاهش اشتها، گیاه گل راعی که پیش از این در درمان میگرن، افسردگی و اختلالات خلقی کاربرد داشت، مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: نتایج تحقیق درباره عصاره گل راعی پس از کارآزماییهای بالینی و مطالعات حیوانی، حاکی از تاثیر بر مسیرهای عصبی مرکزی و کنترل اشتها و چاقی است.
این دانش آموخته با بیان اینکه تولید عصاره گل راعی ثبت اختراع شده است، افزود: کارآزمایی بالینی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی تاثیر عصاره گل راعی در کنترل اشتها و درمان چاقی انجام شده، موفقیت آمیز بوده و در ژورنال علمی European Journal of Integrative Medicine به چاپ رسیده است.
مدیر گروه طب چینی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: گیاه گل راعی با نام علمی HypericumPerforatum (گل راعی، هزارچشم، علف چای) به علت خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدان و افزایش سطح سروتونین میتواند در درمان چاقی موثر باشد.
دکتر هدی عزیزی بیان کرد: این فراورده دارویی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراحل کارآزمایی بالینی را پشت سر گذاشته است و پیگیری برای تولید محصول نیز در حال انجام است.