محمد صادق دهنادی گفت: تاکنون ۱۷ هزار نفر در بازیهای مجازی شرکت کردند و ۲ هزار نفر نیز برای شرکت حضوری در بازیگاهها در ۶ استان پیش ثبت نام کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد صادق دهنادی، دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران، هدف از این رویداد را ایجاد نشاط اجتماعی و شناخت استعدادهای حوزه بازی دانست و افزود: امسال جام قهرمانان در تهران و استانها به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
دبیر این مسابقات با بیان اینکه این رویداد در سال های گذشته به صورت متمرکز و فقط در تهران برگزار می شد گفت: در ایام کرونا نیز این رویداد به صورت مجازی و مراسم اختتامیه به صورت حضوری در تهران برگزار شد.دهنادی افزود: امسال با توجه به سیاست هایی که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در حوزه تمرکز زدایی دنبال می کند؛ جام قهرمانان را در استان های مختلف برگزار می کند.
در کشور ۳۲ میلیون گیمر وجود دارد
وی افزود: برابر آخرین پیمایش ها در کشور ۳۲ میلیون بازیکن(گیمر) وجود دارد؛ لذا سعی کردیم این رویداد را در اقصی نقاط کشور برگزار کنیم.
در ۶ استان و ۱۵ شهرستان استان تهران، رویداد ملی جام قهرمانان برگزار می شود
دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران با بیان اینکه ما در ۶ استان در این مرحله رویداد ملی و جام قهرمانان را برگزار کردیم؛ گفت: استان های خوزستان، اردبیل، خراسان رضوی، قزوین و مازندران و شهرستان های استان تهران محلهای برگزاری مسابقات است. همچنین ۱۵ شهرستان استان تهران را هم بجز شهر تهران را در این رویداد پوشش دادیم.
در جام جهانی بازی های فرانسه، رتبه چهارم را کسب کردیم
دهنادی افزود: در حوزه بازی های رایانه ای به تازگی رویدادهای (تورنومنت های) جهانی وجود دارد. ما در زمینه های مختلفِ بازی های رایانه ای، تیم ملی داریم. بازیکن های (گیمرهای) کشورمان در مسابقات مختلف در اقصی نقاط جهان شرکت می کنند و مقامهای خوبی را هم کسب کرده اند.
وی با بیان اینکه ما مقام چهارم جهان را کسب کرده ایم گفت: در سال ۲۰۱۵ هم در جام جهانی بازی های رایانه ای در کشور فرانسه توانستیم رتبه چهارم را بدست آوردیم.
به پیوست فرهنگی و حمایت از بازی های ایرانی توجه شده است
دبیر این مسابقات گفت: یکی از ویژگی هایی که در دوره هفتم سعی کردیم پررنگ تر در کنار مسابقات به آن پرداخته شود، دیدن پیوست فرهنگی و حمایت از بازی های ایرانی است. به غیر از ۶ استان، برای مردم در اقصی نقاط کشور ما چند بازی ایرانی را در سامانه بازیکو قرار دادیم که علاوه بر بازی های آفلاین که افراد برای ثبت نام به سایت بازیکو به آدرس: baazico.ir مراجعه می کنند؛ می توانند از بازی های برخط (آنلاین) هم استفاده کنند. مثل بازی فوتبالیستارز، منچیکو، کات آف و کوییز، که برای افراد با سطح سلایق مختلف است.
«فوتبالیستارز، منچیکو، کات آف و کوییز»، ۴ بازی برخط برای مردم در سراسر ایران است
دهنادی افزود: بازی فوتبالیستارز یک بازی فوتبالی موبایلی ایرانی، بازی کات آف، بازی رانندگی و بازی منچیکو یک بازی تفریحی بسیار جذاب برای خانواده ها است. بازی کوییز بازی اطلاعات عمومی است که به مطالعه افراد هم کمک می کند.
بازی های ایرانی در استان ها مانند بازی های فیفا جایزه نقدی دارند
وی گفت: مدیریت بنیاد ملی بازی های رایانه ای امسال در نظر دارد بازی های ایرانی هم برابر بازی فیفا ۲۰۲۲، در استان ها، از جایزه نقدی برخوردار باشد.
سه جایزه مستقل فیفا، برای هر استان در نظر گرفته شده است
دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران افزود: در بازی فیفا سه جایزه برای هر استان به طور مجزا در نظر گرفته ایم که شامل جایزه ۲۰ میلیون تومانی، ۱۵ میلیون تومانی و ۱۰ میلیون تومانی است. برندگان وارد بخش نهایی می شوند و در تهران مسابقه می دهند؛ و جوایزی ارزشمندتر از بخش استانی هم در این حوزه می گیرند.
دهنادی گفت: برای بازی های ایرانی هم برای نفر اول، جایزه ۲۰ میلیون تومانی و همچنین به نفر دوم و سوم، جوایز غیرنقدی تقدیم خواهد شد.
در روز اختتامیه، مجموعه ای از برنامه ها در استان خواهیم داشت
دهنادی گفت: ویژگی دیگری که نسبت به دوره های گذشته اضافه شده مجموعه ای از برنامه ها برای مردم استان است. مثلا در روز اختتامیه در حوزه بازی های رایانه ای، نمایش فیلم را داریم، کارگاه سواد بازی که از شاخه های سواد رسانه ای است برای تسهیلگران، آموزگاران و خانوادهها در استان ها در این روز خواهیم داشت.
وی افزود: در مراسم اختتامیه یک بازی ایرانی مربوط به همان استان رونمایی خواهد شد.
بخش ویژه بانوان در اختتامیه های استانی خواهیم داشت.
وی گفت: امسال به طور مجزا برای استان ها بخش بانوان را در نظر گرفته ایم. در ۶ دوره اخیر، آمارها نشان میدهد که حدود ۲ درصد از شرکت کنندگان در جام قهرمانان بازی های ویدئویی، بانوان بودند.
امسال بخش ویژه ای را برای بانوان در نظر گرفته ایم که در همان روز اختتامیه در هر استان تمهید شده است. بانوان به صورت جداگانه در مراسم اختتامیه می توانند مراجعه و بازی کنند و جوایز دریافت کنند.
در روز اختتامیه در هر استان، رقابت بین ۱۶ نفر است
دبیر این مسابقات افزود: ما در هر استان چند بازیگاه یا (گیم نت) را انتخاب کردیم که شرایط مناسب تری دارند. افراد به سایت بازیکو که مراجعه می کنند. آنجا در استان خودشان یک تعداد بازیگاه یا گیم نت را می بینند که به نسبت دوری و نزدیکی به محل زندگی شان می توانند آنها را انتخاب کنند. پس از ثبت نام در آن بازیگاه مسابقات مقدماتی انجام می شود و در نهایت ۱۶ نفر در روز اختتامیه در مجموعه ای که برای این نمایشگاه ها و کارگاه ها و اختتامیه در استان ها در نظر گرفته شده است به آنجا مراجعه و مسابقات نهایی را برگزار می کنند.
در مشهد، ۳ آذر ماه و در ملارد از شهرستان های تهران، ۱۳ آذر ماه اختتامیه برگزار می شود
دهنادی گفت: اولین مراسم اختتامیه از سوم آذر در مشهد مقدس برگزار میشود. همچنین روز سیزدهم در ملارد مراسم اختتامیه شهرستان های استان تهران برگزار می شود.
وی درباره مهلت ثبت نام افزود: در اکثر استان ها افراد تا ۲ آذر می توانند مراجعه و ثبت نام کنند.
تشکیل زیست بوم صنعت، هنر و رسانه بازی ها از اهداف بنیاد ملی بازی های رایانه ای است
وی افزود: هدف بنیاد ملی بازی های رایانه ای این است که به اقصی نقاط کشور برود و در زمینه های مختلفی که مسئولیت بنیاد است وظایفش را انجام دهد. یکی از این موضوعات مسابقات است. نمایشگاه ها، آموزش نیروی انسانی، کسب و کار پرمخاطب و پردرآمد، از وظایف بنیاد است که این کار را انجام دهد. ما در آینده هم برای این هدف، راهبرد ادامه دادن این فعالیت را در استان ها خواهیم داشت. به نحوی که در استان های مختلف کشور در کنار مسابقات، اردوهای آموزشی که بتوانند افراد را آموزش دهند و به صنعت معرفی کنند. نمایشگاههای مختلف در حوزه سواد رسانه ای برگزار شود و در نهایت ما شبکه ای یا یک مجموعه شبکه هایی از بازی سازان، از بازی بازها، از خانوادههایی که علاقمند هستند که در فضای بازی های رایانه ای یک فعالیت بهنجار داشته باشند و مطابق اسلوب ها و چارچوب های روانشناسی انتخاب بازی ها را بر اساس رده بندی سنی انجام دهند؛ شبکه ای از مربیان حوزه سواد رسانه و شبکه مهمی از فعالان زیست بوم صنعت، هنر و رسانه بازی های رایانه ای را بتوانیم شکل دهیم.
سامانه همگرا و پورتال مجوزدهی را برای رونق بازی داریم
دبیر این مسابقات گفت: در فضای حمایتی و صنعت ما سامانه همگرا را داریم. در فضای ساماندهی پورتال مجوزدهی این ها را داریم که بتوانیم کسب و کارهای اینها را به رونق بیندازیم و مالکیت معنوی اینها حفظ شود. گیم نت ها را بتوانیم به هم متصل کنیم و به عنوان یک شغل فرهنگی و رسانه ای در کشور شناخته شود؛ و اینها بتوانند در چارچوب های قانونی فعالیت خودشان را ارتقا دهند. از حیث خانواده ها هم بتوانیم در فضای باشگاه های هواداری، باشگاه های استریم، باشگاه هایی که مربوط به بازی بازها و گیمرهای حرفه ای و آماتور است. افراد بعد از این رویداد رها نشوند آموزش ها و فعالیت های شان و در نهایت ارتقاء سطح فعالیت شان را در بنیاد شاهد باشیم.
به اسناد بالادستی در برنامهها توجه شده است
دهنادی افزود: اسناد بالا دستی بنیاد، چه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و چه در شورای عالی فضای مجازی، وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی که مدیریت عالی ناظر و راهبر بنیاد بازی های رایانه ای است و سیاست های دولت سیزدهم که خدمات دولت را منهای مرکز تعریف کرده است و دنبال این است که خدمات به شهرستان ها و استان های مختلف برده شود .
مرحله استانی جام قهرمانان، تا ۱۲ آذر ماه ادامه خواهد داشت
دبیر هفتمین جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران خاطرنشان کرد: جام قهرمانان اطلاع رسانی اش را از ۱۵ آبان ماه شروع کرده است؛ و این مرحله تا ۱۲ آذرماه ادامه خواهد داشت. بخش نهایی که برگزیدگان این ۶ استان به تهران آمده با هم رقابت می کنند تا برنده جام قهرمانان در سطح کشور انتخاب شود که در اواخر آذر یا اوایل دی ماه برنامه ریزی و متعاقبا اعلام خواهد شد.