مدیرکل فناوری و بومی سازی نیروگاه های برق حرارتی گفت:سامانه ای به نام نمانیرو راه اندازی شده است که شرکت های دانش بنیان می توانند برای همکاری بدون مناقصه با صنعت نیروگاهی، به آن مراجعه کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای عیسی پور با اشاره به ساخت تجهیزات نیروگاهی توسط شرکت تولید نیروی برق حرارتی و به کمک شرکت های دانش بنیان گفت: طی 5 سالی که شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایجاد شده، 724 هزار قطعه داخلی سازی شده اند که هزینه سرمایه گذاری برای این کار، حدود هزار و 200 میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که به علت مشکلات تحریمی، واردات آن ها بیش از 2 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داشت.
وی با بیان این که در سال 1401 نیر حدود 30 قرارداد ساخت داخل با مبلغ 418 میلیارد تومان در حوزه نیروگاهی منعقد شده است، افزود: این قراردادها در حوزه های ارتقا بهره وری در تولید برق، افزایش امنیت و تاب آوری شبکه، بومی سازی و خودکفایی در صنعت برق، توسعه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق، کاهش تلفات آب و برق و هوشمندسازی هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال 1400 نیز 144 هزارقطعه به مبلغ 480 میلیارد تومانداخلی سازی شد که برای ایجاد یک بانک اطلاعی در این حوزه و به اشتراک گذاشتن اطلاعات مرتبط با آن، سامانه ای به نام نمانیرو به نشانی namaniroo.ttph.ir راه اندازی کردیم.
وی تصریح کرد: در این سامانه اطلاعات مربوط به تجهیزات داخلی سازی شده ونیازهای فناورانه صنعت نیروگاهی، به نمایش گذاشته شده است. امسال 10 قرارداد با شرکت های دانش بنیان در حوزه تولید بار اول به انعقاد رسیده است زیرا در مورد اقلام تحریمی که قرار است اولین بار در کشور ساخته شوند، می توان از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا سقف 500 میلیارد تومان و بدون مناقصه، کار را به شرکت های دانش بنیان واگذار کرد.