بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار از مزارع چغندرقند میاندوآب در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه به روشهای نوین آبیاری مجهز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: سال زراعی گذشته در مجموع 4 هزار و ۱۰۰ هکتار چغندرقند در این شهرستان کشت شده بود که از این مقدار بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار (در حدود ۵۰ درصد) در راستای کاهش مصرف آب به روش های نوین کشت و آبیاری شد.
علی دیانتی افزود: در راستای تحقق سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب، تجهیز اراضی به سامانه آبیاری تحت فشار بارانی در یک هزار و ۳۱۰ هکتار و استفاده از نوار آبیاری تیپ در ۱۶۰ هکتار انجام شد.
وی تغییر آرایش کشت و توسعه الگوی کشت جوی و پشته «۶۰×۴۰» در 720 هکتار از اراضی این شهرستان را یکی از راهکارهای کاهش مصرف آب عنوان کرد و گفت: کشت چغندرقند به صورت نشایی در سطح یک و نیم هکتار، واکاری با نشا در سطح هشت هکتار و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول را کاهش داده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در ادامه به مزایای کشت نشایی جغندر قند اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش تعداد دفعات آبیاری و میزان آب مصرفی، یکنواختی مزرعه، صرفه جویی در مصرف نهاده های کشاورزی از قبیل بذر، کود و سموم کشاورزی، سهولت کنترل علفهای هرز و کاهش هزینه های کارگری در عملیات وجین ، کاهش خطرات سرمازدگی بهاره، خسارت آفات و بیماریهای گیاهی و افزایش عملکرد محصول تولیدی از مزایای روش کشت نشاء است
به گفته دیانتی با تصویب دولت امسال چغندرقند با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۱۷ تومان با عیار ۱۶ از کشاورزان خریداری میشود که نسبت به سال گذشته برای هر کیلوگرم ۸۷۰ تومان افزایش یافته است.