استفاده از پایه های رویشی مهمترین راهکار کاهش سیب صنعتی در باغات آذربایجان غربی است
جعفر وحدت در جلسه کمیته سیب صنعتی استان با بیان این مطلب اظهار کرد: باغداران استان با به کارگیری بذور پایه رویشی و روش های علمی از هدر رفتن 30 درصد تولید سیب درختی و تبدیل شدن به سیب صنعتی قبل از زمان برداشت جلوگیری کنند.
وی تبدیل باغات بذوری به باغات مدرن و استفاده از ارقام مقاوم به کم آبی و آفات، استفاده از ارقام دیرس یا زوددرس بسته به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان ، پراکنش رسیدگی در زمان ، آبیاری منظم و عدم مواجهه درختان با تنش های کم آبی و پرآبی را از جمله راهکارها و عوامل اساسی برای جلو گیری از ریزش سیب درختی عنوان کرد.
وحدت اضافه کرد : نیاز است بخش خصوصی و تشکل های بخش کشاورزی ، با حمایت و تسهیل گری بخش دولتي ، پایانه های صادراتی را به منظور جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در این زمینه راه اندازی کنند.
وی خاطر نشان کرد: در طی سالهای اخیر طبق تحقیقات فائو و محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ، علیرغم کاهش سطح زیر کشت باغات سیب ، با جایگزینی پایه های رویشی با ارقام بذری ، شاهد افزایش عملکرد تولید در واحد سطح هستیم .
محمد دمکری مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه گفت : ظرفیت بسته بندی محصولات کشاورزی در استان در ابتدای سال 1400 در حدود 22 هزار تن بود که در حال حاضر به 170 هزار تن در طی 6 ماه افزایش پیدا کرده است و بر اساس نیاز سنجی انجام گرفته برای متقاضیان نیز درحدود 250 هزار تن موافقت اولیه و جواز تاسیس صادر شده است .
دمکری افزود : ارتقای صنعت سورت و بسته بندی محصولات کشاورزی ضروری است و اولویت اعطای مجوز به سردخانه داران برای ایجاد این مراکزدر جوار سردخانه ها در دستور کار قرار دارد.
در ادامه این جلسه مسائل و مشکلات صادرات سیب درختی، مشکلات قرنطینه ای و صدور گواهی سلامت ومشکلات سردخانه داران نیز مطرح و راهکارها و پیشنهادات لازم در این زمینه توسط اعضای حاضر در جلسه ارائه شد.