معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: نام نویسی از طریق سامانه و مراجعه حضوری به ادارات آموزش و پرورش شهرستانها صورت میگیرد.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد افزود: طبق برآوردی که در سال گذشته انجام شده نرخ باسوادی از ۹۲.۷ به ۹۵.۲ درصد رسیده است.
وی به میانگین باسوادی در میان جمعیت ۶ سال و بالاتر اشاره و عنوان کرد: نرخ باسوادی کشور ۹۰.۳ درصد است و طبق برآورد جدید استان در رتبه بیست و سوم کشور در نرخ باسوادی گروه سنی ۶ سال به بالا را دارد و نرخ باسوادی استان ۸۷.۷ درصد است که نشان میدهد از میانگین کشوری عقب هستیم.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش از اجرایی نشدن مصوبات نشست گذشته گلایه کرد و گفت: بیشترین نرخ بیسوادی استان در میان جمعیت عشایری است و علیرغم اینکه با دستگاه متولی برای شناسایی افراد بیسواد و کم سواد جامعه عشایری نامه نگاری شد، اما ادارهکل آموزش عشایر در این خصوص همکاری نداشته است.
باقری نژاد بیان کرد: بخش دیگری از جمعیت بیسواد استان افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی هستند که میطلبد مدیران کل این دستگاهها در این زمینه با حوزه سواد آموزی آموزش و پرورش همکاری کنند.
وی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه با نرخ ۸۹.۸ درصد بیسوادترین و گچساران با ۹۵.۶ باسوادترین شهرستانهای استان هستند، از اجرای طرح شتاب بخشی در شهرستانهای دارای آمار بالای بیسوادی خبر داد و عنوان کرد: نیازمند همکاری فرمانداران هستیم، اما تاکنون همکاری از آنها شاهد نبودیم به نظر میرسد اولویتهای مهمتری نسبت به بیسوادی دارند.
وی در پایان از تأسیس باشگاه خیرین سوادیاری در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح در مرحله ی اول توسط ۵ نفر از ذینفعان حوزه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و یک نماینده مردمی اجرا و توسط آنها افراد بیسواد و کمسواد شناسایی میشود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار هم در این جلسه گفت: همه مسئولان و دستگاهها باید برای ریشه کنی بی سوادی ورود کنند .
هاشمی مهر با اشاره به شناسایی افراد بی سواد در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: دستگاههای ذیربط یک ماه فرصت دارند بی سوادها را شناسایی کنند.
وی اضافه کرد: فرمانداران و بخشداران به عنوان رئیس شورای سوادآموزی در مناطق خود باید هر چه سریعتر به شناسایی افراد بی سواد اقدام و آنها را معرفی کنند.