دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوه با اشاره به اینکه این شهرستان از یک کشتارگاه صنعتی محروم است بر احداث و فعالیت کشتارگاه صنعتی مدرن تأکید کرد.
سازنده با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان ساوه در حوزه دامداری و دامپروری و سهم بالا در تأمین گوشت قرمز در استان مرکزی، عنوان کرد: با وجود فعالیت چندین دامداری صنعتی در شهرستان، ساوه از وجود یک کشتارگاه صنعتی محروم است و احداث کشتارگاه صنعتی یک احتیاج ضروری برای این منطقه به شمار میرود.
دادستان ساوه بیان کرد: احداث و فعالیت کشتارگاههای صنعتی دام یکی از ضروریترین اقدامها برای تأمین بهداشت و سلامت جامعه و عاملی برای برطرف کردن هر نوع مخاطره زیست محیطی است.
شهردار ساوه نیز در این بازدید گفت: شهرداری ساوه خواستار تعیین تکلیف پساب خروجی تصفیهخانه کشتارگاه با نظارت محیط زیست و نظر دستگاه قضایی است.
یوسفیان در خصوص مشکلات کشتارگاه سنتی شهرداری ساوه ادامه داد: توسط پیمانکار مربوطه و با تایید مراجع ذیصلاح، پساب خروجی ناشی از ذبح دام سبک و سنگین وارد تصفیه خانه احداث شده در کشتارگاه میشود.
او افزود: از سال ۱۳۹۹ اتفاقی که در این فرآیند افتاده است این است که پساب خروجی استاندارد مورد تأیید محیط زیست از این تصفیه خانه خارج نشده و مدیریت شهری ساوه طی دادخواستی این موضوع را به دادگاه صالحه ارائه کرده است تا دادگاه در این خصوص تصمیمگیری کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ساوه نیز با تاکید بر در مدار قرار گرفتن دائمی تصفیه خانه کشتارگاه شهرداری ساوه گفت: نمونهبرداریهای انجام شده توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست در خصوص تصفیه خانه کشتارگاه شهرداری ساوه باید متناسب با استانداردهای زیست محیطی باشد که در کشتارگاههای سنتی با بعضی مشکلات در این خصوص مواجه هستیم.
دعایی لنگرودی با اشاره به دستورالعملهای صادره از سوی سازمان محیط زیست مبنی بر ممانعت از خروج فاضلاب خام، خاطرنشان کرد: هر گونه فاضلاب خروجی که براساس استانداردهای زیست محیطی نباشد بعد از بررسی از سوی محیط زیست به دستگاه قضایی گزارش خواهد شد تا برابر مقررات پیگیری شود.
او در ادامه بررسی و نظارت بر خروجیهای کشتارگاهها نظیر فاضلاب و دودکش کورههای لاشه سوز را از وظایف سازمان محیط زیست دانست و افزود: کار نظارتی محیط زیست با استفاده از آزمایشگاههای معتمد و نیز نمونه برداریهای دورهای انجام میشود.
درانتها قابل ذکر است، روزانه بطور متوسط در کشتارگاه شهرداری ساوه ۴۰ رأس دام سبک و ۱۵ رأس دام سنگین ذبح میشود.