رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و جایگزینی ارقام جدید و مقاوم، تولید محصولات دیم در یکسال اخیر با وجود خشکسالیهای مکرر ۳۰ درصد رشد داشته است.
روستایی خاطرنشان کرد با اتکا به توصیههای فنی و به کارگیری ارقام جدید در مزارع میتوانیم در حوزه دیم به کشت پایدار دست یابیم.
این مقام مسوول همچنین با بیان این که قزوین از استانهای با ظرفیت بالای کشور در کشت و تولید محصولات دیم به ویژه حبوبات و گندم است، گفت: ارقام جدید بذر گندم سال آینده با هدف افزایش چند برابری تولید در دیمزارهای استان قزوین کشت خواهد شد.
رییس موسسه تحقیقات دیم کشور همچنین خاطرنشان کرد: رسالت موسسه تحقیقات دیم این است تا با تحقیقات و مطالعه در دیمزارهای کشور و استفاده از روشهای علمی میزان تولیدات دیم کشور را پایدار کند.
به گفته این مقام مسوول موسسه تحقیقات دیم کشور در خصوص تامین بذر پایههای مورد نیاز ارقام در دیمزارهای کشور، تهیه و اجرای دستور العملهای کاشت، داشت و برداشت و ایجاد جایگاههای فناوری ترویجی در مناطق مختلف اقلیمی با سایر استانها همکاری میکند.
در پایان این کارگاه آموزشی، بذور پایه ارقام جدید در داخل استان، شرکتهای بذری فعال استان، استفاده از انگیزه تولید بذر در شرایط آبیاری مطمئن و کشت پایلوت حبوبات پاییزه در استان مورد ارزیابی و بحث کارشناسی قرار گرفت.
سطح زیر کشت گندم دیم در استان قزوین ۱۱۰ هزار هکتار است.