صداوسیمای مرکز کردستان با رویکردی متفاوت شب گذشته در بخش گفت و گوی ویژه خبری خود میزبان دیدگاههای مختلفی درباره حوادث و وقایع اخیر کشور بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، رویکرد جدید شبکه اصالت و فرهنگ را شاید بتوان با تغییر مدیرکل صداوسیمای کردستان در هفته گذشته مرتبط دانست، برنامهای که بصورت زنده و مستقیم حوادث اخیر استان را به کنکاش کشید و مخاطب بصورت زنده شاهد تضارب عقاید یکی از فرمانداران دولت سیزدهم و یک جامعهشناس بود.
خبر شبکه کردستان شب گذشته با گزارشی از تشییع پیکر شهید "حسن یوسفی" در سنندج شروع شد که در آن صحنههایی از نحوه شهادت این شهید گرانقدر را به تصویر کشیده بود.
فرماندار سننج در این گفتگو با بیان اینکه اعتراض در دنیا همواره وجود داشته و در کشور ما نیز سابقه دارد، اظهار داشت: گاهی این اعتراض در مقابل مجلس شورای اسلامی شکل گرفته و صدای اعتراض مردم شنیده و بررسی لازم انجام گرفته است.
حسن عسگری با بیان اینکه وقایع اخیر استان در محدوده اعتراض قرار نمیگیرد، بلکه اغتشاش است، افزود: حساب اغتشاشگران از معترضان جداست و این آشوبها هیچ نفعی برای مردم و حاکمیت ندارد و تنها سود آن نصیب دشمنی است که نظم و امنیت را در جامعه ما نمیخواهد.
عسگری با اشاره به نحوه شهادت شهید " حسن یوسفی" که ۲۶ آبان به دست اغتشاشگران به شهادت رسید، گفت: این شهید از کردهای اهل سنت استان و در واقع برادر همه ما بود و در حال برگشت به خانه و بدون هیچ سلاحی در نهایت قساوت آشوبگران به شهادت رسید.
وی به پیامدهای مادی و معنوی چنین حرکتهایی در کردستان اشاره کرد و گفت: این اغتشاشات در بخش معنوی ایجاد ترس و وحشت و ناامنی و اختلال در امنیت روانی را ایجاد کرده است.
عسگری به آسیبهای اموال عمومی به ویژه رد حوزه مدیرست شهری اشاره کرد و گفت: صدمه به مبلمان شهری، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، سطلهای زباله، پلهای فلزی و ماشین آلات در سنندج حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت در پی داشته که همه آنها از جیب مردم تهیه شده بود و خسارت آن نیز دوباره متوجه مردم است.
کاهش سرمایه گذاری در کردستان دیگر آسیبی بود که فرماندار سنندج به آن اشاره کرد و افزود: چند سالی است که در این حوزه کارهای بسیار خوبی انجام گرفت تا امنیت سرمایه گذاری به اثبات برسد، ولی با وقایع اخیر این مساله به مشکل میخورد.
حمل پرچم مقدس کشور تنها جرم شهید" حسن یوسفی"
حدود پنج دقیقه بعد از صحبتهای فرماندار سنندج، فرمانده انتظامی کردستان که به تازگی در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته بصورت تلفنی در این گفتگو حاضر شد تا ابتدا از جزییات شهادت سرهنگ " حسن یوسفی" بیشتر توضیح دهد.
سردار علی آزادی با گرامیداشت یاد شهدای وقایع اخیر به مظلومیت این شهید اشاره و ضایعه فقدان این نیروی ارزشمند را به خانواده آن شهید، مردم استان و همکاران مجاهد خود تسلیت گفت.
وی با بیان اینکه این شهید از فرزندان بومی کردستان بود افزود: این شهید در یکی از بخشهای اداری ستادی خدمت میکرد که حوالی ظهر پنجشنبه در حین مراجعت به منزلش در یکی از شهرکهای اطراف بهشت محمدی حرکت میکند.
وی ادامه داد: این اشرار از چه کسانی دستور میگیرند که با ایجاد ناامنی، آرامش مردم، کسبه و بازار را بر هم میزنند؟
سردار آزادی درباره برنامههای پلیس برای برگشت آرامش به جامعه نیز اظهار داشت: در کنار مردم و کف خیابان هستیم و با پایش شبانه روزی مشغول تامین امنیت مردم بوده و با ایجاد طرحهای امنیتی و ترافیکی، اجرای طرحهای جدی مقابله با اغتشاشگران و بر هم زنندگان نظم و امنیت عمومی را با همکاری شورای تامین استان و دیگر مسئولان و رصد و پایش و در نهایت برخورد شدید با منتشرکنندگان مطالب و محتوای مرتبط با خشونت و مجرمانه، فراخوانها و فروش اسلحه و مهمات را با قاطعیت دنبال میکنیم.
با پایان ارتباط تلفنی فرمانده انتظامی کردستان، گوینده خبر سوالی را درباره علت ادامه دار شدن اغتشاشات مطرح کرد که فرماندار سنندج در پاسخ به آن گفت: وجه مشترک تمامی دشمنان ملت ایران، از بین بردن امنیت است و آن را هدف قرار داده اند تا مانع تشکیل ایران قوی شوند و برای این در صدد ترویج جنگ داخی هستند و برای همین تجزیه ایران را مانند آنچه رد سوریه انجام دادند، در دستور کار دارند تا در نهایت ثروتهای ملت ایران را چپاول کنند.
عسگری یادآور شد: در یک سال گذشته اراده بسیار محکمی برای رفع مشکلات مردم به ویژه در حوزه معیشت مردم در حال پیگیری و اصلاح و بهبود وضعیت اقتصادی در دستور کار دولتمردان در دست انجام است که به بهانههای مختلف میخواهند راه را بر آن سد کنند.
عسگری تاکید کرد: سیاست دولت سیزدهم و نظام جمهوری اسلامی در قبال این اقدامات این است که کمترین آسیب به مردم برسد.
وی همچنین گفت: همان ۲۶ آبان ۲ شهروند سنندجی نیز در این آشوبها جان باختند که با خانواده آنها همدردی کرده و قول میدهیم مسببان این حوادث ناگوار رصد و شناسایی و به سزای اعمالشان برسند.
فقر عامل اصلی اغتشاش/ نظرم با فرماندار متفاوت است
جامعه شناس و استاد دانشگاهی هم که بصورت تلفنی در برنامه حاضر شد، قرار بود به سوالی درباره علت گرایش اعتراض مسالمت آمیز به اغتشاشات خشونت آمیز پاسخ دهد، مساله اصلی را فقر مردم اعلام کرد.
جمال ادهمی افزود: اجازه میخواهم که مخالفت خود را با نظر آقای فرماندار اعلام کنم که حجاب و آزادیهای این چنینی مساله ظاهری مطالبات و اعتراضات مردمی است و مساله اصلی معیشت است.
ادهمی افزود: در واقع مسائل متعددی از جمله تامین زندگی روزانه، نان شب و تبعیض در اینجا مطرح است و از سویی اظهار وجود و هویت جوانان دهه هشتادی وجود دارد که بسیاری معتقدند این نسلی که در کف خیابان اعتراض میکنند، گیمر هستند و مطالبات مشخصی ندارند.
این جامعه شناس ادامه داد: من معتقدم که مطالبات آنها مشخص است و به هر حال از طرف مدیریت سیاسی جامعه از آن اراده محکمی که آقای فرماندار از آن نام برد، خبری نیست و حداقل بصورت کوتاه مدت شاهد اقدام موثری نبودهایم.
ادهمی تاکید داشت که مساله معیشت مطالبه بنیادین همه اعتراضهای اخیر است چه از طرف آنهایی که در کف خیابان هستند و چه کسانی که بصورت ضمنی آن را مطالبه میکنند.
وی ادامه داد: به نظرم حتی مطالبات بیشتر کارکنان دولت نیز همین است، چون وضعیت اقتصادی به شکلی درآمده که پول ایران بی ارزشترین پول دنیا شده و این باعث شده است تا بیشتر مردم زیر و یا در محدوده خط فقر باشند و این را نمیشود نادیده گرفت.
عسگری هم در جواب گفت: مشکلات معیشتی مردم وجود دارد و آن را قبول داریم، ولی اقدامات آشوب طلبانه قطعا برای معیشت نیست و افرادی که به این شکل فردی را شهید میکنند بخاطر بغض و کینهای است که در طول ۴۳ سال گذشته از ملت ایران دارند.
وی با طرح سوال از آقای جامعه شناس گفت: با این اقدامات آشوب طلبانه آیا وضعیت معیشت مردم بهتر خواهد شد؟
فرماندار سنندج در رابطه با ادعای استاد دانشگاه کردستان مبنی بر نبود اراده برای حل مشکل معیشتی افزود: من میگویم این اراده حتما وجود دارد و اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته و یا در حال انجام است، ولی این حجم از مشکلات یک ساله به وجود نیامده که بخواهد در یک سال برطرف شود.
اقناع سازی جوانان را دنبال میکنیم
فرماندار سنندج در بخش دیگری از سخنان خود و درباره برنامههای خود برای ثبات امنیت اظهار داشت: در طول این مدت با توجه اینکه امنیت مبنای مردمی داشته همیشه به دنبال امنیت پایدار مردمی بوده و از ظرفیت مردم، معتمدین، اساتید دانشگاه، فرهنگیان، اصناف و همه آحاد برای برگزاری نشستهای هماندیشی برگزار کردهایم تا راههای اقناع جوانانی را بررسی و پیدا کنیم که حجم زیادی از جمعیت کف خیابان را تشکیل داده اند.
عسگری افزود: با همفکری با اصناف که در تامین مایحتاج اساسی نقش اساسی دارند، کمترین مشکلی برای تامین این کالاها در بازار نبوده است.
وی درباره توصیه خود به شهروندان نیز گفت: مردم آرامش خود را حفظ و بزرگان و مردم فرهنگی و متمدن برای به توجیه جوانان وارد عمل شده و اقدام کنند تا دشمن ناامید و امنیت پایدار تقویت شود.
عسگری در پایان یادآور شد: مردم کردستان طعم ناامنی را در دهه ۶۰ چشیده اند و با ضربات ناگوار آن آشنا هستند و این مساله را دوباره تجربه نخواهند کرد.