مدیر کل دفتر معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: هدف اصلی کار خانه های نوآوری کمک به ورود محصولات توسعه یافته شرکت های دانش بنیان به بازار جدید است.
در خصوص خانه های نوآوری چه شرایطی را برای شرکت های دانش بنیان فراهم می کنند و چه تسهیلاتی را در اختیارشان قرار می دهند که بتوانند وارد بازارهای جهانی شوند؟
طی سالهای گذشته چیز یکه برای شرکت های دانش بنیان برای ورود به بازارهای بین المللی و توسعه صادرات محصولاتشان مهم بوده هزینه کردند در بخش بین الملل بوده است . این ها برای این که بخواهند بازار جدیدی را ورود پیدا کنند و صادراتشان را افزایش بدهند باید هزینه کنند . ما دیدیم هزینه کرد شرکت های دانش بنیان در بخش بین الملل خیلی بالاست و بخاطر کاهش هزینه های ورود شرکت ها به بازارهای خارجی آمدیم طی سه سال گذشته زیرساختی را در یکسری کشورهای هدف صادراتی تحت عنوان خانه های نوآوری و فناوری برون مرزی ایجاد کردیم که این خانه ها ، دو تا خدمت اساسی می دهند به شرکت ها. یکسری خدمات سخت افزاری ، شامل تامین فضای کار اشتراکی ، فضای کار اختصاصی ، اتاق جلسات ، شوروم ، امکانات اداری که به صورت اشتراکی برای شرکت ها استفاده می شود و همچنین خدمات نرم افزاری مثل انجام تحقیقات بازار ، بازاریابی ، ثبت شرکت ، پیدا کردن شریک خارجی ، این خانه باعث می شود که با توجه به اینکه مشتریان خانه که تعدادی از شرکت های دانش بنیان می شوند هزینه سرشکن شده هر شرکت برای استفاده از خدمات و ورود به آن بازار کاهش پیدا کند .
این خانه های نوآوری چقدر می توانند درارائه طرح های جدید شرکت های دانش بنیان کمک کننده باشند ؟ چون بهرحال مرتب دارد مقالات جدید و طرح های جدید می آید و همه این ها باید رصد شوند و بهترین شان انتخاب شود . در این راستا چقدر کمک می کند ؟
اصل کار خانه های نوآوری بحث کمک به ورود محصولات توسعه یافته شرکت ها هست یعنی می توان گفت که کارکرد اصلی اش این است که شرکت دانش بنیان داخلی که یک بازار داخل سنتی در گذشته داشته و الان برنامه دارد که وارد بازار جدیدی بشود این زیرساخت کمک می کند که شرکت ها خیلی راحت تر بیایند اگر شرکتی بخواهد از طریق انتقال فناوری از کشورهای توسعه یافته برای توسعه محصولش ، به قول فرمایش شما و پرداختن به طرح جدیدی هم اقدام کند دوباره کارکرد دیگری که خانه ها دارند این است که کمک کنند یکسری فناوری های جدید از کشورهای توسعه یافته به سمت شرکت های دانش بنیان علاقمند که برنامه توسعه محصول دارند سرازیر شود . این هم کارکرد خانه هست .
یعنی در واقع این ها هم در ارتباط قرار بگیرند و بتوانند تعامل دانشی داشته باشند و همین طور تعامل اگر که ابزار مورد نیاز هست برای تولیدشان یا هر چیز دیگری که هست . امیدواریم با توجه به تحریم های ظالمانه ای که هست این امکان بیشتر در اختیار خانه های نوآوری باشد هم این که در اختیار شرکت های دانش بنیان باشد و کمتر دست و پایشان در این راستا بسته باشد . اگر صحبتی هست بشنویم ؟
این را هم عرض کنم که این زیرساخت تحت عنوان خانه نوآوری و فناوری ایران در کشورهای سوریه ، روسیه ، کنیا ، چین ، ترکیه ، اقلیم کردستان ،ایجاد شده و می توان گف که برنامه توسعه هم داریم به کشورهای ازبکستان ، ارمنستان و ونزوئلا که برای ایجاد دارد بررسی می شود . کشوری مثل روسیه قاعدتا کشوری است که می شود از آن تکنولوژی هم گرفت برای شرکت های دانش بنیان ، ولی کشوری مثل عراق و ارمنستان با هدف کمک به ورود به بازار و صادرات شرکت ها انتخاب شدند .