رئیس پارک علم و فناوری خوزستان : پارک علم و فناوری با استفاده از روشهای علمی دانش را به ثروت و اشتغال تبدیل میکند که موجب رونق اقتصادی و خودکفایی کشور می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس پارک علم و فناوری خوزستان در نشست با تحریریه خبر صداوسیمای مرکز خوزستان با اشاره به رسالت این مجموعه برای تبدیل دانش به ثروت برای توسعه کشور گفت : پیشرفتهای کشور در حوزه صنایع دفاعی ، هستهای ، نانو فناوری و سلول های بنیادی وابسته به فرصت دادن به جوانان خلاق در حوزههای دانش بنیان است .
تبدیل تهدیدها به فرصت با ارج نهادن به دانش بنیان ها
دکتر محمدراضی جلالی افزود : با وجود تحریم ها با این رویکرد میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل و رفاه اجتماعی ، اشتغال ، امید آفرینی و غرور ملی را کسب کرد .
وی گفت : با توجه به انتخاب شعار سال مبنی بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری با راهبردی مدیریتی نگاهها به سمت اهمیت فناوری ، نوآوری و شرکتهای دانش بنیان معطوف شده است که میتوان در صنایع زیربنایی از جمله نفت ، گاز، پتروشیمی و کشاورزی اقتصاد کشور را با استفاده از دانشبنیانها متحول کرد.
رشد شرکت های دانش بنیان در خوزستان
راضی جلالی با اشاره به اینکه در خوزستان همه ظرفیتها برای توسعه فناوری با تلاش شبانه روزی پارک علم و فناوری موجود است بیان کرد : در حال حاضر ۳۲۹ شرکت فناور و دانش بنیان عضو پارک علم و فناوری خوزستان هستند همچنین در مجموع ۱۱۴ شرکت دانش بنیان در خوزستان فعال است که نسبت به قبل ۳۵ درصد رشد داشته است ، همچنین در حال حاضر نه مرکز رشد در خوزستان در شهرهای اهواز ، دزفول، مسجد سلیمان، بهبهان، خرمشهر و ملاثانی فعال هستند.
اعطای تسهیلات به متقاضیان استقرار در پارک علم و فناوری
وی از مهمترین مزایای استقرار و عضویت در پارک علم و فناوری را معافیتهای مالیاتی عنوان کرد و گفت : اگر شرکتهای عضو بتوانند محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنند این محصولات نیز از تعرفههای گمرکی معاف میشوند ، همچنین همه کارکنان شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری از مالیات ۱۰ درصدی بر حقوق نیز معافند.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان همچنین با بیان اینکه برای جذب جوانان و افراد خلاق و نوآور به پارک علم و فناوری تسهیلاتی در نظر گرفته شده است افزود : تسهیلات رشدی برای شرکتهای در مرحله رشد ، ۲۰۰ میلیون تومان بدون سود با دوره تنفس سه ساله و تسهیلات ویژه شرکتهای پارکی ۴۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت یک ساله و کارمزد شش درصد است.
وی گفت : همچنین از محل تبصره ۱۶ تسهیلات ۴ درصدی با سقف ۴ میلیارد تومان بر اساس عملکرد و توانمندی شرکتها به آنها اعطا میشود و تسهیلات تبصره ۱۸ با دو برابر افزایش نسبت قبل بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان با سود ۱۰ درصد و بازپرداخت ۳ ساله برای پارک علم و فناوری خوزستان در نظر گرفته شده است .
راضی جلالی افزود :همچنین امسال ۱۰ درصد از بودجه تملک دارایی استان در حوزه فعالیتهای دانش بنیان به بخشهای تسهیلات و هزینه تعمیر و تجهیز اختصاص یافته است که به زودی شرکتها میتوانند از تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری این بودجه بهرهمند شوند.
افزایش فضای استقرار شرکت های فناور / ساخت شهرک نوآوری در خوزستان
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۳۰ شرکت در خوزستان دانش بنیان شده اند افزود : متاسفانه سالهای گذشته فضای کافی برای استقرار شرکتها در پارک علم و فناوری خوزستان تامین نشده است، ولی با پیگیریهای مکرر طبق قرارداد با دانشگاه آزاد اهواز ، ساختمان واحد علوم و تحقیقات با فضای بالغ بر ۴۷۰۰ متر مربع برای استقرار ۶۸ دفتر در اختیار واحدهای فناور استان قرار گرفت که تا دو ماه آینده به این دفاتر تحویل داده میشود.
راضی جلالی گفت : همچنین برای شرکتهای نیازمند فضاهای کارگاهی ، قراردادی با شرکت شهرکهای صنعتی منعقد شد که طبق این قرارداد زمین ۲۰ هکتاری جنب شهرک صنعتی شماره ۴ برای ساخت شهرک نوآوری خوزستان اختصاص یافت و پرونده برای تخصیص بودجه ارجاع شد ، بر این اساس شهرک نوآوری خوزستان برای استقرار ۲۰۰ واحد کارگاهی طی چهار سال آینده ساخته خواهد شد.
افزایش اشتغالزایی در پارک علم و فناوری خوزستان
وی ادامه داد : در شورای اشتغال استان تعهد اشتغال زایی برای ۱۲۰۰ نفر به پارک علم و فناوری خوزستان واگذار شد که در نیمه اول امسال برای ۹۰۰ نفر اشتغال پایدار از سوی این مجموعه ایجاد شده است و پیش بینی میشود تا پایان سال این میزان از سطح سقف تعهد پارک علم و فناوری خوزستان فراتر رود.
راضی جلالی گفت : یکی از مهمترین دغدغهها در پارک علم و فناوری خوزستان آشنایی مسئولان ، طبقه تحصیلکرده و عموم مردم به ویژه جمعیت دانش آموزی با فناوری و زیست بوم فناوری است که در این زمینه میتوان با هماهنگی همه دستگاهها ، سازمانها و نهادها طرحهای مورد نظر را از ابتدا تا مرحله تولید و توزیع حمایت کرد .
آغاز رویداد تانا برای تامین نیازهای صنایع خوزستان
وی همچنین با اشاره به آغاز رویداد تانا ( توسعه اکوسیستم نوآوری استان ) گفت : بر این اساس دستگاههای اجرایی و صنایع ، نیازهای تکنولوژیکی و فناوری خود را به پارک علم و فناوری خوزستان در قالب سامانه نان (نظام ایدهها و نیازها) ثبت میکنند و شرکتها این نیازها را با رعایت کیفیت و استاندارد تامین و تولید خواهند کرد .
رییس پارک عمل و فناوری خوزستان گفت : با عمل به این فرایند چشم انداز خوبی در انتظار شرکتهای فناور و صنایع استان است.
راضی جلالی یادآور شد : همچنین برای اولین بار در کشور مرکزی در حوزه فناوریهای فرهنگی و نرم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با استقرار شرکتهای فرهنگی و صنایع خلاق در استان راه اندازی خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان درپایان گفت: پارک خوزستان به عنوان متولی پیگیری توسعه دیپلماسی فناوری در کشور عراق معرفی شد و ماموریت فناوری به ما واگذار شد و فرصت بسیار خوبی برای شرکتهای فناور و دانش بنیان برای اشتغال و ارزآوری پیش آمد. سهم ما از بازار عراق آن گونه که باید نبوده است، اما با ورود شرکتها به این بازار مخصوصا بصره، میتوان ظرفیت خوبی در حوزه اشتغال ایجاد کرد.