مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: راهکارهای کاهش خطر آلودگی زیست بوم استان بوشهر در کارگروه هوای پاک تدوین و به وزارت کشور ارجاع میشود.
وی افزود: گردو غبار و ریزگردها و آلایندههای مناطق جنوب استان در عسلویه و کنگان از مشکلاتی است که باید به دنبال راهکاری برای رفع آن باشیم که به محض مصوب شدن برنامه کاهش خطر حوادث استان و ابلاغ آن، وظیفه دستگاههای اجرایی در مقابل این آلودگیها لازم اجراست که در یک دوره زمانی ۵ ساله باید اجرا شود.
دهقان اضافه کرد: نظارت بر عدم استفاده از نفت کوره در صنایع و استفاده از سوخت جایگزین به جای آن، تاکید بر نظارت پلیس راهور بر عدم تردد خودروهای فاقد معاینه فنی و کنترل و نظارت مستمر بر معاینه فنی ازدیگر مواردی است که باید به آن توجه شود.
وی بیان کرد: اگر دستگاهی وظیفه خود را در زمینه حفظ آلودگی هوا انجام ندهد و همکاری نکند از سازوکار قانونی برای برخود استفاده خواهیم کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز در این نشست گفت: ایستگاههای بررسی آلودگی هوا باید دائم کار کند تا میزان گردو غبار را بتوان تشخیص داد این در شرایطی است که این دستگاهها دائم مشکل دارند و دچار نقص میشوند و در سه شهرستان جم، دیر و تنگستان نیز ایستگاهی وجود ندارد و از ایستگاههای استانهای همجوار اطلاعات را برداشت میکنیم.
فرهاد قلی نژاد یکی از کانونهای گردو غبار استان را دیر عنوان کرد و افزود: اگر در این منطقه دستگاه تشخیص گرد و غبار باشد میتوانیم به موقع از این واقعه مطلع شده و اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: تامین حق آبه تالابها از دیگر موارد مهم است، زیرا تالاب حله یکی دیگر از کانونهای گردو خاک است و تامین نشدن حق آبه آن موجب میشود این تالاب خشک و به یکی از کانونهای گردو غبار تبدیل شود که در این صورت امکان وجود گردو غبار در بوشهر بیش از سه روز نیز احساس میشود.
قلی نژاد ادامه داد: لایروبی تالاب حله برای مقابله با این پدیده و جلوگیری از خشک شدن تالاب از مواردی است که مصوب شده است.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز لازم است نسبت به توصیههای لازم در زمان آلودگی و اضطرار در اسرع وقت اطلاع رسانی ودر زمینه استفاده از ماسک و نوع تغذیه تذکرات لازم را ارائه دهد.