سرپناه شبانه بهزیستی، آماده اسکان افراد بیخانمان
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: مراکز سرپناه شبانه در فصول سرد سال از ساعت ۱۶ تا ۹ صبح، میزبان افراد بیخانمان و معتادان متجاهر است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، غلامحسین دلبری با بیان اینکه در سرپناه شبانه، خدمات متعددی به افراد
کارتنخواب و بیخانمان ارائه میشود، افزود: خدماتی که در مراکز سرپناه شبانه ارائه میشود شامل یک وعده غذای گرم، صبحانه، مکانی برای استراحت و خواب، خدمات بهداشتی، ارجاع به مراکز درمانی و ارائه رویکرد نوین آموزشی برای پیشگیری از بیماری هایی، چون اچآیوی و... است.
وی افزود: برای افراد دارای اعتیاد که تمایل و انگیزهای برای درمان ندارند نیز مداخلاتی انجام میگیرد که هدف اولیه آن کاهش پیامدهای بهداشتی، اجتماعی و... ناشی از مصرف مواد است.
دلبری با بیان اینکه مراکز گذری نیز از دیگر مراکزی است که در زمینه کاهش آسیب اجتماعی فعالیت میکند، گفت: ایستگاههای کاهش آسیب در نزدیکترین محل به پاتوق معتادان تعبیه شدهاند؛ همچنین مراکز موبایل سنتر یا مراکز سیار نیز به وسیله خودرو به پاتوقها مراجعه و آنجا ارائه خدمت میکنند.
وی با بیان اینکه مراکز سرپناه شبانه و مراکز کاهش آسیب اجتماعی بهزیستی با هم در ارتباط هستند، گفت: مراکز گذری معتادین را به مراکز سرپناه شبانه راهنمائی میکنند.
شرایط استفاده از سرپناه شبانه
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی درباره شرایط استفاده از سرپناه شبانه گفت: این مراکز برای افراد بیخانمان معتاد درنظرگرفته شده تا شب را در جایی مستقر شوند که میتوانند بدون هیچ محدودیتی به این مراکز مراجعه و از خدمات آن استفاده کنند.
به گفته وی، اگر چارچوب و مقررات این مراکز مانند مصرف نکردن مواد در مرکز، اجتناب از درگیری و نزاع و... رعایت نشود، از پذیرش افراد خودداری خواهد شد و افراد در بدو ورود هم باید استحمام و لباس خود را تعویض کنند.
دلبری افزود: مراکز سرپناه شبانه در فصول سرد سال در ساعت ۱۶ شروع بهکار کرده و تا ساعت ۹ صبح فعالیت دارند و فقط برای اقامت شبانه درنظر گرفته شدهاند، صبحها هم مرکز تخلیه میشود و افراد باید آنجا را ترک کنند، ضمن آنکه تمهیدات لازم در خصوص وسایل گرمایشی و مورد نیاز در طول اقامت شبانه درنظر گرفته شده است.
استفاده از مراکز سرپناه شبانه اختیاری است
او با بیان اینکه بهزیستی مسئولیتی در قبال شناسایی و جمع آوری کارتن خوابها ندارد، گفت: استفاده از مراکز سرپناه شبانه اختیاری است و برای استفاده از این مکانها، اجباری وجود ندارد و بدینصورت نیست که معتادین از سطح شهر جمعآوری و به این اماکن منتقل شوند، حتی هیچ محدودیتی در اقامت افراد وجود ندارد و آنها میتوانند شبهای متوالی در این مراکز حضور داشته باشند.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی، میزان پذیرش هر مرکز را متناسب با وسعت و ظرفیت آن دانست و افزود: مراکز غالبا بین ۲۰ تا ۶۰ نفر پذیرش شبانه دارند و استفاده از آنها محدود به زمان خاصی نیست و همه فصول قابل استفاده است.
دلبری درخصوص موقعیت مکانی سرپناههای شبانه فعال بهزیستی خراسان رضوی هم گفت: سه سرپناه در مشهد شامل سرپناه"راهیان به سوی سلامتی" واقع در حدفاصل طبرسی۳۰ و۳۲، سرپناه " نوده" واقع در بلوار توس، توس ۶۵، حدفاصل نجف ۳۰و۳۲، سرپناه "نورامید"، بلوار ابوطالب، شهید چراغچی۲۳ و یک سرپناه شبانه در شهرستان سبزوار واقع در مصلی قدیم، ساختمان آرامستان، آماده ارایه خدمات است.