پیش بینی شده ۲۵۰ باغدار گیلانی امسال ۱۹۵ کیلو زعفران درجه یک برداشت کنند.
منوچهر پارسافر با اشاره به اینکه زعفران تولید شده در مزارع استان کاملا ارگانیک بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است افزود: این مقدار زعفران ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ارزش گذاری شده است.
وی افزود: گیلان ۳۹ هکتار باغ زعفران دارد که شهرستان سیاهکل با ۲۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در مناطق کوهستانی شهرهای رودبار، املش، رضوانشهر، فومن، تالش و صومعه سرا هم زعفران کشت میشود تصریح کرد: در حال حاضر زعفران تولید شده گیلان به دلیل کیفیت بالای آن هر گرم ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
وی کشت این محصول را فرصتی برای ایجاد اشتغال و درآمد دانست و خاطر نشان کرد: زعفران از گیاهان دارویی است که اگر با شرایط منطقهای سازگار باشد با کمترین هزینه و آب بری؛ تغییر و تحول اقتصادی محسوسی را برای منطقه ایجاد میکند.
زعفران در زمینهای مستعد کوهستانی گیلان با ارتفاع هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا کشت میشود.
این گیاه برای نخستین بار در سال ۸۷ در گیلان کشت شد.
مصرف زعفران موجب افزایش ایمنی بدن، افزایش گردش خون، محافظت از سلامت قلب کنترل دیابت، کاهش اضطراب، تقویت قدرت استخوانی، بهبود عملکرد عصب، ضدافسردگی، جلوگیری از سرطان، درمان التهاب و کاهش درد وکاهش اختلالات معده میشود.