سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان: ایران در راستای مواضع اصولی خود، برای کمک به تحقق ایده عاری سازی منطقه خاورمیانه از سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح شیمیایی از ابتکار روسیه استقبال می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، خانم افخم در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درخصوص موضع ایران در قبال ابتکار عمل اخیر روسیه برای حل و فصل بحران سوریه تاکید کرد: ایران در راستای مواضع اصولی و تلاش های دیپلماتیک خود برای پیشگیری از هرگونه رویکرد نظامیگری در منطقه و کمک به تحقق ایده عاری سازی منطقه خاورمیانه از سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح شیمیایی از ابتکار روسیه استقبال می کند.
مرضیه افخم گفت: ما از گذشته درباره دسترسی گروههای تروریستی به این سلاح های مرگبار ابراز نگرانی کرده ایم و باید تمهیداتی در خصوص جلوگیری از تداوم دستیابی این گروههای خشونت طلب و بی مسئولیت به اینگونه سلاح ها اندیشیده شود.
ایران برای ثبات منطقه، سیاستی اصولی را دنبال می کند
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران به عنوان کشوری مهم و تاثیر گذار، سیاست اصولی خود را برای ثبات منطقه دنبال می کند تا با رایزنی های گسترده مانع از وقوع جنگ در این منطقه حساس شود.
افخم تصریح کرد: باید ساز و کارهایی برای فعال شدن دیپلماسی درباره سوریه فراهم شود تا از طریق ابتکارات بین المللی و نشست طرفهای سوری این دیپلماسی شکل گیرد تا مذاکرات طرفین به یک راه حل برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه ما خواهان ایجاد فرصت برای دیپلماسی در منطقه هستیم . افزود: یکی از مشترکاتی که جمهوری اسلامی ایران و مجموعه کشورهای مخالف نظامی گری دارند به کارگیری دیپلماسی در منطقه است.
وی افزود : باید صدایی بلند شود تا صدای جنگ کمتر به گوش برسد.
سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به اینکه آقای ظریف در تماس های تلفنی با مقام های کشورهای مختلف و فعال کردن نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران ، جلوگیری از جنگ در منطقه را در اولویت خود قرار داده است گفت : جمهوری اسلامی ایران مواضع صریح و اصولی خود را درباره سوریه همواره اعلام کرده است و بازهم اعلام می کنیم که ما مخالف خشونت ، تروریسم و افراطی گری هستیم و معتقدیم با وقوع هر گونه نظامی گری در منطقه اوضاع از کنترل خارج می شود.
حل مشکلات هر منطقه باید در همان منطقه صورت گیرد
مرضیه افخم افزود : ما در چارچوب سیاستهای اصولی خودمان که به دنبال تقویت همکاریهای منطقه ای هستیم از نشستهای سازمان همکاری شانگهای استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به حضور رئیس جمهور درسیزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در بیشکک گفت : آقای روحانی علاوه بر شرکت در این اجلاس در حاشیه ، دیدارهایی هم با سران و مقامات کشور های مختلف خواهد داشت.
وی افزود: همکاریهای اقتصادی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم از اهدافی است که جمهوری اسلامی ایران در نهادهای منطقه ای و سازمان شانگهای دنبال می کند.
همکاری سازنده و شفاف ایران با آژانس
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه دیدار آقای ظریف و خانم اشتون به معنی مذاکره نیست،گفت: امیدواریم مذاکره با گروه 1+5 با نگاه به آینده به صورت سازنده،جدی و مبتنی بر اراده راسخ پیش رود.
خانم افخم در پاسخ به این سوال که آیا اولین دورگفتگوهای ایران وگروه 1+5 در نیویورک پیام خاصی دارد، گفت: این تعبیر نادرستی است، آقای ظریف و خانم اشتون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیدار خواهند کرد و این به معنی مذاکره ایران و گروه 1 + 5 نیست.
افخم با اشاره به اینکه رئیس جمهور مسئولیت تنظیم مذاکرات هسته ای را به وزارت امورخارجه محول کرده است، گفت: وزارت خارجه با همکاری سایر دستگاه ها و درچارچوب شورای عالی امنیت ملی کار راهبری و هماهنگی مذاکرات را برعهده دارد.
وی افزود: اینکه رئیس گروه ایرانی مذاکره کننده چه کسی خواهد بود نیازمند کار کارشناسی است و در زمان مقتضی اطلاع رسانی می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: همکاریهای ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، سازنده و شفاف بوده و تعداد بازرسی های آژانس در نوع خود بی نظیر است.
مرضیه افخم افزود: در گزارش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هم تصریح شده که ایران از فعالیت های صلح آمیز هسته ای خود انحرافی نداشته است.
وی با بیان اینکه هیچگونه تغییری در همکاری ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی ایجاد نشده است، گفت: امیدواریم در دور بعدی گفتگوها با آژانس که 5 مهر برگزار می شود این روند ادامه یابد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارنظرهای مختلف در این زمینه افزود: برای ما ملاک گزارش رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از نظامی گری مسئولیت دارند
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از نظامی گری ، وقوع جنگ و پیچیده تر شدن اوضاع مسئولیت دارند .
مرضیه افخم در ادامه نشست خبری خود ، با اشاره به نگرانی ها و وقوع جنگ و هر اقدامی که اوضاع را از کنترل خارج کند افزود: نگرانی جمهوری اسلامی ایران فقط برای یک کشور نیست بلکه برای کل منطقه است.
سخنگوی وزارت امورخارجه با استقبال از ابتکار مسکو برای پایان دادن به بحران سوریه گفت: ما این ابتکار را در چارچوب جلوگیری از نظامی گری در منطقه می دانیم.
وی با ابراز نگرانی از اینکه سلاح های کشتار جمعی در اختیار تروریستها در سوریه گرفته است افزود: هرگونه نظارت و بازرسی برای جلوگیری از استفاده از سلاحهای کشتار جمعی باید شامل تروریستها هم بشود.
افخم هشدارها و نگرانیهای یک نشریه غربی درباره دسترسی تروریستها به سلاح های کشتار جمعی را ارزشمند خواند و گفت: بدون شک برخورد گزینشی و یک جانبه غرب نمی تواند بطور ریشه ای به حل مشکلات کمک کند.
وی افزود: ما بعنوان کشوری که خود قربانی سلاح های کشتار جمعی و شیمیایی است معتقدیم نباید یک جانبه گرایی در عرصه بین الملل حاکم باشد.
افخم گفت: ما با هرگونه اقدامی که به تضعیف نهادهای بین المللی بینجامد مخالف هستیم.
وی افزود: آمریکا تلاش می کند خط قرمز خود را که ناشی از فشارهای داخلی است به خط قرمز جامعه جهانی تبدیل کند.
سخنگوی وزارت امورخارجه ابراز امیدواری کرد: روند اوضاع در منطقه به سمت فضاسازی برای مذاکرات پیش برود.
افخم گفت: همکاریهای ایران و سوریه همکاریهای خوب و سازنده مبتنی بر منافع مشترک است.
تجارت با ایران برای آذربایجان مزیت دارد
سخنگوی وزارت خارجه برگسترش همکاریهای اقتصادی میان ایران و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.
مرضیه افخم درباره حجم مبادلات تجاری جمهوری آذربایجان با ایران گفت: مزیتهای کار با ایران برای آذریها بسیار مفیدتر نسبت به خارج از منطقه است.
وی افزایش تبادل تجاری را یک شاخص در میزان همکاریها دانست و افزود: ایران برای افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور تلاش می کند و امیدواریم دولت جمهوری آذربایجان هم به دنبال استفاده از ظرفیت های ایران باشد.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان ابراز امیدواری کرد در دولت یازدهم همکاریها میان دو کشور همسایه افزایش یابد.
افخم درباره ترجمه آثار نظامی گنجوی به زبان ترکی در جمهوری آذربایجان نیز گفت: اگر این ترجمه برای حفظ ریشه ها باشد یک ارزش است اما اگر برای هویت زدایی و تخریب باشد کار ضدفرهنگی است.
وی ابراز امیدواری کرد مسئولان این کشور به ابعاد کلان فرهنگی که حفظ ارزش های فرهنگی است روی آورند.
خبر20 و30 جذاب است
مرضیه افخم اولین تجربه خود در پشت تریبون سخنگویی وزارت امور خارجه را تجربه ای منحصر به فرد دانست .
وی گفت : به هر حال اینکه برای سخنگوها مطلبی بنویسی و مقدمات کار را فراهم کنی تا اینکه خودت سخنگو باشی فرق می کند .
وی با اشاره به اینکه این تریبون تریبونی است که مخاطبان آن فقط در داخل کشور نیستند افزود : امیدوارم ارزیابی خودم ملاک قرار نگیرد و حتما باید رسانه ها در موارد مختلف ارزیابی ارائه دهند.
افخم ابراز امیدواری کرد تجربه خوب کار رسانه ها با وزارت امور خارجه ادامه یابد و این تریبون برای تداوم همکاریها با تاکید بر شفافیت در کارها و اطلاع رسانی مستمر استفاده شود تا اعتماد رسانه ها را به خود جلب کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بخش خبری 20و30 را یکی از بخشهای خبری جذاب صدا و سیما دانست و گفت : همه مردم حس کنجکاوی دارند و علاقه مندند فراتر از اخبار رسمی و متداول را ببینند و صدا و سیما هم این تریبون و فضا را فراهم کرده است و ما هم از آن استقبال می کنیم .
پیگیری تعیین سرنوشت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: پیگیریها برای تعیین سرنوشت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، مرضیه افخم افزود: هیئتی از بخش کنسولگری وزارت خارجه به یمن اعزام شده و دولت یمن هم تاکنون همکاریهای خوبی در این زمینه داشته است.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه مسئولان ایرانی نگرانی خود را در این زمینه اعلام کرده اند و خواهان پیگیری و جدیت در رسیدگی به وضعیت دیپلمات ایرانی هستند گفت: پیشنهاد تشکیل یک کمیته مشترک برای تبادل اطلاعات را به طرف یمنی داده ایم و امیدواریم در این زمینه تصمیمات خوبی گرفته شود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه سلطان قابوس پادشان عمان حامل پیامی برای مقامات ایرانی از طرف رئیس جمهور امریکا بوده است گفت : این یک گمانه زنی رسانه ای است و ما در این زمینه اظهارنظری نمی کنیم.