مددکار اجتماعی و مشاور خانواده در خوزستان مراحل تجربه و مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانان را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مراد روشن بین در تشریح مراحل تجربه مصرف مواد مخدر و گرایش به آن به ویژه در نوجوانان و جوانان گفت: صاحب نظران مختلف مراحل گوناگون ۳ گانه، چهارگانه و پنجگانه این موضوع را طراحی کرده اند، ولی سیر در مسیر اعتیاد تقریبا مشخص است.
وی بر همراهی و همکاری خانوادهها در جلوگیری از گرفتار شدن فرزندان در دام اعتیاد تاکید کرد و افزود: تجربه مصرف مواد مرحله مهمی است و باید والدین توجه ویژهای به آن داشته باشند.
روشن بین میگوید: در این مرحله والدین باید به مسائلی از جمله؛ تغییرات رفتاری، تغییرات ظاهری، تغییر رفتارها با خانواده، پوشیدن لباس، تغییر در چهره و حالت چشم ها، حضور نداشتن در جمع خانواده ها، اهمیت ندادن به نظم، خودداری از ارتباط چشمی با والدین و سایر اعضای خانواده، فاصله گرفتن از جمع و... توجه کنند.
مددکار اجتماعی و مشاور خانواده در خوزستان کنجکاوی را یکی از عوامل موثر در تجربه مصرف مواد مخدر برشمرد و ادامه داد: کنجکاویها از طریق دوستان، شنیده ها، خواندن مطالب در فضای مجازی، شنیدن تعاریف دروغین درباره موادمخدر مثلا؛ مصرف تریاک باعث سرحالی میشود، مصرف ریتالین سبب بیدار ماندن و انرژی داشتن برای درس خواندن خواهد شد و... به فرد القا میشوند.
وی درخصوص نقش والدین در این مرحله گفت: پیشگیری اولیه برای تجربه نکردن مواد مخدر مهم است و نباید آنها در دسترس نوجوانان و جوانان قرار گیرند، به این صورت که باید فکرش را آماده کرد و درباره پیامدهای منفی و عواقب مصرف دخانیات و مواد مخدر برای او توضیح داد.
روشن بین با بیان اینکه تجربه مصرف مواد مخدر واکنشهای متفاوتی در افراد نشان میدهد، اضافه کرد: درصورتیکه مصرف لذت بخش باشد، وارد مرحله دوم میشود و به صورت منظم مصرف میکند، برای مصرف در جمع دوستان یا در خلوت برنامه ریزی کرده و به تدریج فروشندهها را شناسایی و ارتباط با افرادیکه مواد مخدر مصرف میکنند و یا میفروشند را تقویت میکند و والدین راحتتر میتوانند به موضوع پی ببرند.
این مددکار اجتماعی باتلاق یا فاجعه اعتیاد را مرحله سوم گرایش به مصرف مواد مخدر عنوان کرد و گفت: در این مرحله افشای مسئله برای فرد اهمیتی ندارد و این اتفاق برای مصرف کننده عادی میشود، بطوریکه خانواده، همکلاسی ها، معلمها و... متوجه ماجرا میشوند.
به گفته روشن بین؛ وقتی فرد وارد مرحله سوم میشود، خلق و خو بهم میریزد و آداب و رسوم، درس خواندن، موفقیت و ... اهمیتی ندارند.