نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی غرب مازندران با هدف توسعه کشت گلخانهای با استفاده از فناوریهای نوین در عباس آباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی غرب مازندران با هدف توسعه کشت گلخانهای با استفاده از فناوریهای نوین، رونق صنعت گردشگری کشاورزی و رفع موانع صادرات گل و گیاه در فرمانداری شهرستان عباس آباد برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از جمله مصوبات این نشست را بهسازی هیدروپونیکی گلخانهها، توسعه کشت بافت، رفع موانع صادرات و توجه ویژه به صنعت گردشگری کشاورزی اعلام کرد و گفت: توسعه صادرات غیرنفتی مازندران نیاز به استفاده از قابلیتها و همه ظرفیتها است.
خیریانپور بر استفاده از فناوریهای نوین برای گلخانههای هیدروپونیک تاکید کرد و افزود: بیش از ۷ هزار نفر در تولید و صادرات گل و گیاه استان فعالیت دارند.
او رونق صنعت گردشگری کشاورزی را در توسعه و رشد کشاورزی استان تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: از مصادیق مهم گردشگری کشاورزی در مازندران میتوان به باغهای مرکبات، چای، کیوی، گل و گیاه و برنج اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم از تجهیز و نوسازی گلخانههای استان خبر داد و گفت: سند توسعه گل و گیاه در حال تدوین است.
عنایتی توسعه کشت گلخانهای محصولاتی همچون گل و گیاه، صیفی جات و لیمو ترش را بسیار مهم دانست و افزود: تلاش میکنیم موانع صادرات گل گیاه هرچه سریعتر رفع شود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران از پرداخت مرحله اول تسهیلات ۵۰ میلیارد تومانی برای ذخیره سازی کیوی خبر داد و گفت: با دستور استاندار مازندران برای رفع موانع صادرات نامهای از سوی استاندار برای دولت تنظیم و مسائل مشکلات صادرکنندگان مازندران در آن مطرح شد.
مهاجر تصریح کرد: به عنوان نماینده بخش خصوصی در اتاق بازرگانی برای تسریع در روند صادرات، سورتینگ داران و باغداران درخواست ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای ذخیره سازی کیوی انجام شده که در مرحله اول حدود ۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
در ادامه این نشست تولیدکنندگان و صادرکنندگان گل و گیاه شهرستانهای تنکابن، عباس آباد و رامسر و همچنین اتحادیه گل و گیاه به مشکلات خود پیرامون، صادرات گل با خاک، تسهیلات سرمایه در گردش، تسریع در صدور مجوز، نوسازی و بازسازی گلخانهها، نمایشگاه دائمی گل و گیاه، رفع موانع قرنطینهای، ایجاد و راهاندازی مجتمع بزرگ گل و گیاه، راه اندازی کارخانه تولید خاک سبک و توجه به کشت بافت پرداختند.