پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۶۷ هزار تن وش پنبه برداشت شود.
مجتبی دهقانپور تصریح کرد: استان فارس در میزان تولید، عملکرد در واحد سطح و کیفیت الیاف پنبه رتبه اول کشور را داراست.
به گفته وی، شهرستانهای پنبهکار استان فارس شامل داراب، لارستان، زریندشت، فسا، استهبان، سروستان، اوز، خنج، گراش، جهرم، مهر، فراشبند و لامرد است و شهرستان داراب یکسوم سطح زیر کشت استان را دارد.
او اظهار کرد: در شهرستان داراب با سطح زیر کشت ۷ هزار هکتاری پنبه که ۵۸۳۳ هکتار از این مزارع بهصورت کشت قراردادی توسط ۸۱۳ نفر از بهرهبرداران انجام شده است، برآورد تولید ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن وش پنبه میشود.
وی با اشاره به اینکه در استان فارس ۸۴۰۰ هکتار از مزارع پنبه توسط بخش خصوصی بهصورت کشت قراردادی انجام شده است، گفت: از جمله خدمات مجریان کشت قراردادی به بهرهبرداران، پرداخت تسهیلات، تأمین نهادههای مورد نیاز مانند بذر، کود و سموم، نظارت فنی و تأمین ادوات کاشت تا برداشت است.
دهقانپور با اشاره به تنوع ارقام بذور پنبه کاشتهشده در استان فارس گفت: بیش از ۸۰ درصد ارقام کاشتهشده شامل گلستان، ارمغان و ساجدی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سطح زیر کشت پنبه نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته، بیان کرد: تأمین به موقع نهادهها از قبیل کود و بذور یارانهدار دلینته گواهیشده و قیمت بالای خرید وش تولیدی در سال گذشته از دلایل افزایش سطح زیر کشت این محصول به شمار میآید.