مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور وزیر ارشاد و قدردانی از پیشکسوتان و پژوهشگران این حوزه در گرگان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در اختتامیه جشنواره موسیقی نواحی از هوشنگ جاوید، سیداحمد حسینی پیشکسوت و نوازنده و بانی ثبت جهانی موسیقی کتولی، سید نظام موسوی پیشکسوت موسیقی تبری، حاجی محمد ایری احیاگر سازهای ترکمن و فعال هنری ترکمن، محمد نعیمی نظام آباد احیاگر و نواکر موسیقی قزلباش و محمدرضا برزگر پژوهشگر موسیقی، تجلیل شد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد در این مراسم گفت: در این ایام و روزها مردم ایران در مناطق مختلف کشور بار دیگر تمرین مهرورزی و وحدت سرزمینی خود را در سر دارند. ما مردم ایران در طول تاریخ پرفراز و نشیب و خود با تلخیها و شادیهای زیادی همراه بودیم، یک تاریخ کهن ۷۰۰۰ ساله، یک حافظه فرهنگی و میراث مشترک برای ما به ارث رسیده است.
اسماعیلی افزود: مردم ما مهربانی، در کنار هم بودن، تاریخ فرهنگ و خاطرات دلنشین را به آسانی به دست نیاوردهاند. این سرزمین در طول قرنهای متمادی برای حفظ یک پارچگی سرزمین با مشکلات بسیاری رو به رو بوده است. خوشحالیم ثمره قرنها ایستادگی به ایران یک پارچه و متحدی تبدیل شده که امروز در منطقه و دنیا به آن به عنوان یک کشور پیشرو با مردمانی خلاق و فرهنگی شناخته میشود.
وزیر ارشاد تاکید کرد: ما در دولت مردمی بنا داریم عدالت فرهنگی را در سراسر کشور اجرا کنیم. فرهنگ و هنر در شاخههای مختلف خود در همه کشور استعدادهای شگرفی دارد. هر بخشی از ایران سرافراز ما یک پیشینه گران بها در موسیقی دارد. جشنواره موسیقی نواحی یکی از مهمترین عوامل پیوند فرهنگی ایران عزیز ما است. شعر و موسیقی از جمله یادگاران ارزشمندی است که بخشهای مختلف سرزمین ما را به هم متصل میکند و خارج از مرزهای جغرافیایی از عوامل اصلی همگرایی منطقهای ما است.
اسماعیلی گفت: در هفته فرهنگی تاجیکستان، مادر شعر این کشور، بانو گلرخسار میگفت که «چطور میتوانیم از ایران جدا باشیم با اینکه در دورترین روستاهای مان دخترانمان را "ایران دخت" مینامیم. وقتی در شهرهای کشور خود قدم میگذاریم گویا در شیراز و اصفهان هستیم. موسیقی یکی از مهمترین نمادهای پیوستگی هم در داخل و هم خارج از کشور است.»
وزیر ارشاد در ادامه خاطرنشان کرد: ما در وزارتخانه به گسترش موسیقی نواحی تاکید داریم. در سفرهای استانی خود تلاش دارم با پیشکسوتان موسیقی دیدار داشته باشم. باید فضای بالندگی و رشد این عزیزان را فراهم کنیم. باید بتوانیم شرایط اعتلای هنر و فرهنگ را در همه جای کشور فراهم کنیم و به آن به عنوان یک برنامه راهبردی نگاه میکنیم.
به گفته وی، فرهنگ و هنر مردم ایران را به هم پیوند میدهد. مردم در نقاط کشور با شور و نشاط در همه فعالیتهای فرهنگی شرکت میکنند؛ چون ذات مردم ما فرهنگی است. دشمن برای ما خواب خوبی ندیده است، ولی مردم ما این اتحاد را به راحتی به دست نیاورده است که کسی بخواهد آن را به راحتی از آنها بگیرد. مطمئن هستیم مسیر رشد و تعالی مردم عزیز ما بدون هیچ وقفهای به مسیر خود ادامه خواهد داد.
همچنین اعلام شد که مرآتی در دوره آینده هم دبیر جشنواره است، جایزههای تجلیل شدگان دو برابر و نشان لطفی در حوزه موسیقی به یاد محمدرضا لطفی پایه گذاری شد تا به هنرمندان بزرگ موسیقی تقدیم شود.