رییس گروه تعیین استاندارد و تدوین دستورالعملهای وزارت بهداشت بر ضرورت اجرای راهنماهای بالینی در نسخه نویسی الکترونیک تاکید کرد.
رییس گروه تعیین استاندارد و تدوین دستورالعملهای وزارت بهداشت درباره نقش دستورالعملها در مصرف منطقی داروها، گفت: سال ۱۳۸۶ واحد اقتصاد سلامت شکل گرفت و فعالیتهایی انجام داد. از ابتدای سال ۸۹ به دنبال تغییر الگوی سازمانی وزارت بهداشت، دفتر در معاونت درمان تحت عنوان دفتر کل ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت که شامل ۴ گروه است، تشکیل شد.
دکتر بخشنده افزود: تعیین نحوه گردش منابع مالی سلامت در کشور، ارزیابی و انتخاب فناوریهای موثر در سلامت، تدوین و تجمیع استانداردها و راهنمای سلامت و اصلاح نظام پرداخت و تعرفه گذاری برعهده این اداره است.
رییس گروه تعیین استاندارد و تدوین دستورالعملهای وزارت بهداشت درباره چرایی تدوین راهنمای بالینی مصرف داروها، تصریح کرد: سهم هزینه دارو در حوزه سلامت بالاست، مرجع قیمت گذاری و سیاست گذاری دارو با خدمات نظام سلامت متفاوت است و ما میخواهیم دسترسی عادلانه برای همه مردم وجود داشته باشد و ما از طریق این دستورالعملها میتوانیم منابع سازمانهای بیمه گر را ساماندهی کرده و از هدر رفت منابع جلوگیری کنیم.
دکتر بخشنده افزود: سازمانهای بیمه گر خرید خود را بر اساس راهنماهای بالینی تدوین شده، انجام میدهند و بستر الکترونیک هم باید بر اساس این راهنمای بالینی صورت گیرد و میتواند از تجویز بی رویه جلوگیری کند.
رییس گروه تعیین استاندارد و تدوین دستورالعملهای وزارت بهداشت درباره سهم هزینه دارو تجهیزات در هزینههای سلامت هم گفت: به طور میانگین قبل ارز اجرای طرح دارویاری یعنی قبل از ۲۳ تیر سال جاری حدود ۳۶ درصد از کل هزینههای سلامت را شامل میشد که پس از اجرای طرح دارویاری و به دنبال آزاد شدن ارز دارو در حالی که ارز تجهیزات پزشکی باقی ماند، عدد ۳۶ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافت. در صورت آزاد شدن ارز تجهیزات پزشکی باقی ماند، عدد ۳۶ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافت. در صورت آزاد شدن ارز تجهیزات پزشکی این سهم به بیش از ۵۰ درصد خواهد رسید، بر همین اساس مدیریت منابع در حوزه دارو با اهمیت است.