چهارمین دور مذاکرات موسوم به «روند مسکو» برای حل و فصل بحران افغانستان و بازگشت امنیت و ثبات به این کشور در پایتخت روسیه برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از مسکو؛ چهارمین دور مذاکرات موسوم به «روند مسکو» برای حل و فصل بحران افغانستان و بازگشت امنیت و ثبات به این کشور در مسکو برگزار شد.
نمایندگان ۱۰ کشور جهان، از جمله جمهوری اسلامی ایران امروز دور تازهای از مذاکرات موسوم به «روند مسکو» برای حل و فصل بحران افغانستان و بازگشت امنیت و ثبات به این کشور را برگزار کردند.
وزارت امور خارجه روسیه، کمک به بازگشت ثبات و امنیت به افغانستان، تقویت صلح و حمایت از حقوق شهروندان افغانی را از مهمترین اهداف برگزاری چهارمین دور مذاکرات مسکو برشمرد.
هیاتهایی از جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، هند، قزاقستان، پاکستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان در این دور از مذاکرات شرکت کرده بودند.
هرچند محور این نشست، بازگشت ثبات و امنیت در افغانستان بود، اما هیچ نمایندهای از گروه طالبان در اجلاس امسال حضور نداشت.
ضمیر کابولوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان به طور تلویحی تعلل در تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقدام را دلیل دعوت نکردن از طالبان عنوان کرد.
حسن کاظمیقمی نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان در آغاز نشست بینالمللی مذاکرات «روند مسکو» درباره بحران افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالف بازگشت آمریکا به افغانستان، با نام بازسازی این کشور است.
وی با بیان اینکه تروریسم، ناامنی، ویرانی، آوارگی و کشتار مردم بیدفاع افغانستان محصول حمله آمریکا به افغانستان گفت: آنچه امروز در افغانستان شاهد هستیم، نتیجه اشغالگری امریکا و متحدین این کشور است.
کاظمی قمی افزود: گروههای تروریستی نیابتی آمریکا و متحدانش در افغانستان نگرانیهای دیگری دارند.
نماینده ویژه رئیس جمهور کشورمان در امور افغانستان به شرکت کنندگان پیشنهاد کرد، کشورهای منطقه نقش فعالتری در رایزنی با هیات سرپرستی افغانستان داشته باشند.
کاظمی قمی تاکید کرد: زمان به سرعت در حال گذر است و اگر نتوانیم شرایط در افغانستان را مدیریت کنیم، وضعیت بدتر میشود.
نخستین دور مذاکرات «روند مسکو» برای حل بحران افغانستان در سال ۲۰۱۷ میلادی و با حضور نمایندگان ۱۱ کشور منطقه و سازمانهای بینالمللی در مسکو برگزار شده بود.
دومین دور مذاکرات نیز در سال ۲۰۱۸ میلادی برگزار شد که طی آن هیاتی از گروه طالبان برای نخستینبار در اجلاس مسکو حضور پیدا کردند.
دور سوم این مذاکرات نیز یکسال پیش در مسکو برگزار شد که عبدالسلام حنفی معاون دولت موقت افغانستان ریاست هیات این کشور را برعهده داشت.
پیشتر؛ سرگئی لاوروف وزیرامورخارجه روسیه با بیان اینکه کشورش بر حفظ و تداوم مذاکرات با طالبان تاکید کرده بود: مسکو به گفتگو با مقامات فعلی افغانستان ادامه میدهد و این کشور را از نتایج رایزنیهای مسکو مطلع خواهد کرد.
مصاحبهها:
۱- ضمیر کابولوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان
۲- حسن کاظمیقمی نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان