نمایندهولیفقیه دراستان گفت: از ظرفیت خیرین در حوزه تجهیز و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید استفاده شود.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی افزود: کتاب کانال و پل ارتباطی بین گذشته و آینده است، همانگونه که در بخش درمان از ظرفیت خیرین برای ساخت بیمارستان و... استفاده شده و اثربخشی آن نیز مشاهده شده، از این ظرفیت در حوزه توسعه کتاب و کتابخانه نیز باید استفاده شود.
وی افزود: حدود ۵ میلیون نسخه خطی از آثار دنیای اسلام در کتابخانههای دنیا وجود دارد که بخشی از آنها نیز نابود شده است،در ایرلند بهترین قرآن از زمان صفویه نگهداری میشود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه گفت: در حال حاضر تحول جدیدی رخ داده و برخی آثار تبدیل به نسخه دیجیتال شده است که این امر باید توسعه یابد.
وی در خصوص کتابخانههای استان اضافه کرد: در حال حاضر در حوزه علمیه خاتم الانبیا بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب نگهداری میشود که هشت هزار جلد آن توسط آیت الله خوش نویس اهدا شده است.
دری نجف آبادی بیان کرد: افرادی که دارای کتابخانه شخصی هستند با اهدای کتابهای خود فرصت استفاده سایرین از این کتابها را نیز فراهم سازند.
وی افزود: باید به توسعه کتابخانههای دیجیتال توجه شود و از فناوری نوین در این حوزه استفاده کرد.
**افتتاح ۷ کتابخانه در یک سال
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی از افتتاح و بهره برداری از هفت کتابخانه از آبانماه سال گذشته تا آبان امسال در استان مرکزی خبر داد.
سکینه خاتون مهدیانپور در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان مرکزی گفت: مقام معظم رهبری بارها در رابطه با توجه به کتاب و کتابخوانی تاکیدات زیادی داشته اند که این تاکیدات سبب میشود مسیر را بشناسیم و بدانیم در چه مسیری گام برداریم.
وی افزود: کتابخانهها مهمترین پایگاه فرهنگی، اجتماعی و عمومی در جامعه و کتابداران سردمداران عرصه کتابخوانی هستند و در رابطه با اتتقال منابع اطلاعاتی تلاش میکنند.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی تصریح کرد: نقش کتابخانهها در توسعه جامعه و ایجاد نشاط و ارتقای سواد اطلاعاتی اساسی است و این مهم جزو کارکردهای اصلی این مراکز بشمار میرود.
وی افزود: اقشار مختلف جامهه از جمله کودکان و نوجوانان و ... به شدت نیازمند منابع اطلاعاتی هستند و باید علاوه بر کسب دانش به صورت رسمی به صورت غیر رسمی نیز دانش و منابع اطلاعاتی به آنها منتقل شود، لذا ایجاد فضای لازم برای استفاده از این منابع باید مورد توجه باشد و لازم است زیرساختهای توسعه مطالعه در جامعه فراهم شود.
مهدیان پور اضافه کرد: برگزاری دورههای آموزشی و محافل ادبی و پایگاههای اطلاعاتی در سراسر کتابخانههای عمومی و برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی و... از جمله ۴۷۰۰ برنامه اجرا شده در مدت مذکور بوده است.
استاندار استان مرکزی هم با بیان اینکه باید به سمت توسعه چاپ کتاب برویم گفت نقش خانواده در کتابخوان شدن فرزندان جدی است و کتاب باید به سبد خانوادهها اضافه شودگفت: آمار کتابخوانی متناسب با ظرفیت جامعه نیست.