کارشناس مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه روزی کردستان گفت: ظرف سه سال آینده در تمامی مدارس شبانه روزی استان کشت گلخانهای زعفران اجرا میشود.
وی افزود: با توجه به اوقات فراغت دانش آموزان مدارس شبانه روزی طرحهای مختلفی را در قالب کارگاههای خوداتکایی با هدف یادگیری مهارتهای شغلی در این مدارس دایر کرده ایم.
کارشناس مسئول مدارس نمونه دولتی و شبانه روزی استان کردستان عنوان کرد: اجرای کشت زعفران موجب استقلال مالی مدارس و تضمین اشتغال دانش آموزان در آینده میشود.
آرام مجیدی مدیر دبیرستان صنعت شویشه، طراح و ایده پرداز این طرح گفت: ما به همراه همکاران مان در آموزش و پرورش و همچنین همکاری دانش آموزان توانستیم کشت زعفران به شیوه هواکشت یا ایروپونیک را در یکی از اتاقهای دبیرستان اجرا کنیم.
وی افزود: در این طرح پیازچههای زعفران بدون استفاده از آب و خاک و فقط با نور غیر مستقیم و رطوبت در سبدهای پلاستیکی رشد میکند و سالانه یک و نیم کیلو زعفران خالص و با کیفیت به بازار عرضه میشود.
مجیدی عنوان کرد: اگر زمینی برای کاشت پیازچه زعفران در اختیار مدرسه قرار بگیرد میتوانیم تا ده کیلو تولید مان را افزایش دهیم و در زمینه فروش این محصول استراتژیک هیچ مشکلی نداریم.
دانش آموزان این مدرسه نیز از این طرح استفبال کرده و میگویند: توسعه کشت زعفران با توجه به نیاز آبی اندک، در بخش کالاترزان سنندج میتواند جایگزین محصولات دیمی دیگری از قبیل گندم، جو و نخود شود و بنا بر این است که در آینده کشت زعفران را در زمینهای پدری خود انجام دهیم.