دانشمندان یک نرم ربات ابداع کرده اند که با تحریک عضلات ضعیف به درمان آتروفی عضلات کمک میکند و نوید بخش کمک به بیماران ALS و MS است.
آنها یک سامانه تحریک مکانیکی جدید را روی موشها آزمایش کردند که به طور موفقیت آمیز از آتروفی عضلات جلوگیری یا در فرایند بهبود از آن به بیمار کمک میکند. در این پژوهش محققان یک دستگاه نرم رباتیک روی اندام عقبی کاشتند که حدود دو هفته آن را در یک محفظه مشابه قالب گچی بیحرکت نگه داشت.
در گروه کنترل، عضلاتی که درمان نشدند، طبق پیش بینی تحلیل رفتند، اما در گروهی که ماهیچههای آنها به طور مرتب تحریک شده بود، میزان تحلیل ماهیچه کمتر بود. محققان معتقدند سامانه آنها در نهایت منجر به کاشت نرم رباتها در بدن افراد مبتلا به آتروفی عضلات و کمک به آنها میشود.
این ابزار با اتکا به القای فشار مکانیکی کوچک ماهیچهای عمل میکند که در حقیقت منعکس کننده تحریک طبیعی عضلات است. این نرم ربات علاوه بر کاهش آتروفی، هیچ التهاب بافت یا آسیب شدیدی در بدن ایجاد نمیکند.
دیوید مونی مولف ارشد این پژوهش میگوید: احتمال زیادی وجود دارد که رویکردهای متمایز نرم رباتیک با تاثیرات منحصربه فردشان بر بافت عضلانی، درمانهای مکانیکی خاصی برای بیماریها یا جراحت ایجاد کنند.
سامانه آنتی آتروفی که MAGENTA نام گرفته شامل یک فنر مهندسی شده از جنس نیتنل (ترکیبی از نیکل و تیتانیم) است که در حقیقت یک آلیاژ حافظه دار (SMA) به حساب میآید که به سرعت هنگام گرم شدن فعال میشود. این فنر را با یک میکروپردازشگر کنترل میشود که فرکانس و مدت زمان انقباض و کشش ماهیچه را تعیین میکند.
همچنین این سامانه شامل یک ماتریکس الاستومر است که بدنه دستگاه را شکل میدهد و عایقی برای SMA داغ است. علاوه بر آن یک لایه چسب صخت MAGENTA را با محور حرکات ماهیچه همخوان نگه میدارد و از سوی دیگر تحریک عمیق به بافت ماهیچه را منتقل میکند.
به گفته سانگمین نام یکی دیگر از مولفان این پژوهش این روش میتواند به احیای حجم ماهیچه که به دلیل ۳ هفته بی تحرکی ایجاد شده است نیز کمک کند.
محققان همچنین یک نسخه بی سیم از این ابزار را آزمایش کردند که با استفاده از نور لیزر به جای سیم کشیهای برقی برای فعال سازی فنر SMA به کار میرود. هرچند این روش نشان داد بافت چربی بخشی از نور لیزر را جذب میکند و تاثیرگذاری دستگاه را کاهش میدهد، اما محققان معتقدند این تحقیق را میتوان در آینده ادامه داد.