عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و کمیسیون آموزش است.
مجری: سالهاست که مسئله کنکور و تغییرات آن مطرح است و دوباره این موضوع داغ شده، این طرح در مجلس شورای اسلامی در چه مرحلهای است؟
فلاحی: دانش آموزان کنکوری و خانوادههایشان در فضای مجازی درخصوص مصوبه شورای انقلاب فرهنگی نمایندگان را بسیار مورد خطاب قرار میدهند. بحث کنکور سالهاست که دغدغه مردم شده و باید اصلاحاتی در موضوع کنکور صورت میگرفت، اما همانطور که قبلاً هم در کمیسیون مطرح بود، اینکه به چه صورت کنکور باید اصلاح شود، نظرات مختلفی وجود دارد، ولی با ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب مصوبهای مقرر شد که از سال ۱۴۰۲ طرح عملیاتی شود.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنکور ۶۰ درصد آزمون و ۴۰ درصد شرط معدل درنظر گرفته شده است که این مصوبه مورد انتقاد برخی از نمایندگان مجلس و کمیسیون آموزش است.
مجری: به چه دلیل؟
فلاحی: به این دلیل که ممکن است با اجرای این مصوبه عدالت آموزشی خدشهدار شود. قطعاً وقتی شرط معدل را بیان میکنیم باید برای همه دانشآموزان شرایط رقابت برابر را فراهم کنیم. دانشآموزی که در مدارس غیرانتفاعی تحصیل میکند و یا معلم خصوصی دارد با دانشآموزی که در مدارس دولتی یا مناطق محروم تحصیل میکند از نظر آموزشی برابر نیستند. در دو سال گذشته با کمبود معلم روبرو بودیم، بحث کرونا را داشتیم، برخی کلاسهای درس با ۴۳ یا ۴۵ دانشآموز برگزار میشود.
وجود شرط معدل در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی یکی از ایراداتی است که مورد نقد نمایندگان است و در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی این موضوع باید جدی گرفته میشد.
نکته بعدی در این است که در موضوع ۴۰ درصد شرط معدل، رقابت در دروس عمومی به دلیل آنکه تخصصی نیست کمتر مورد توجه قرار میگیرد، در صورتی که همین دروس عمومی مبنا و ریشه بسیاری از دیدگاههای تصمیمگیری و شخصیتسازی فرد متخصص ما در آینده است.
این دو اشکال عمده است که مورد بحث و اختلاف نظر نمایندگان مجلس است. با توجه به اینکه هماکنون آموزش و پرورش با کمبود ۲۶۰ هزار معلم روبرو است. ۵۰ هزار نیروی پشتیبانی کم دارد و امکانات کمی در کشور داریم.
مجری: پیشنهاد جایگزین کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چه است؟
فلاحی: باید نشست مشترکی درخصوص این مصوبه بین کمیسیون آموزش مجلس و شورای انقلاب فرهنگی گذاشته شود، که آیا امکان اصلاح وجود دارد یا خیر؟ اعضای کمیته آموزش عالی کمیسیون متولی این بخش شدند و موضوع را دنبال میکنند. اما پیشنهاد ما حذف کنکور و اصلاح کنکور به همین سادگی نیست. ما نیاز به یک اصلاح اساسی داریم.
برخی معتقدند این کار ممکن است ۱۲ سال طول بکشد. من نمیگویم ۱۲ سال یا ۱۰ سال، کمتر امکان پذیر است ما خیلی از سرفصلها را باید در آموزش و پرورش اصلاح کنیم، خیلی از بحثهای مازاد را باید حذف کنیم، وقت دانش آموزان را بیهوده تلف نکنیم. شاید ۱۲ پایه در برخی از کارهای کارشناسی که صورت گرفته امکان تغییر به ۹ پایه باشد و نیاز نباشد ۱۲ پایه دانش آموزان را در مدارس معطل کنیم.
باید روی این موضوعات کار کارشناسی انجام گیرد تا ایرادات طرح برطرف شود و اگر امکان دارد طرح را یک سال دیگر به تأخیر بیندازند هرچند که این موضوع ابلاغ شده است و میشود امسال را به صورت آزمایشی اعلام کنند تا یک تصمیم بدون اشکال گرفت و مسیر درست سنجش علمی را طی کنیم.
مجری: با توجه به آنچه شما فرمودید این قصه سر دراز دارد. به نظر شما این اصلاحات به کنکور ۱۴۰۲ خواهد رسید؟
فلاحی: اکنون این مصوبه ابلاغ شده است.
مجری: یعنی قانون ۴۰ و ۶۰ باید اجرایی شود؟
فلاحی: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قطعی و رئیس جمهور ابلاغ کرده و قرار است اجرایی شود. منتها اعلام شد که امسال کنکور در دو مرحله برگزار شود. عرض بنده این است این نشست میتواند پیشنهاد دهد که طرح به صورت آزمایشی اجرایی شود یا در صورت امکان به تأخیر بیندازند تا این نگرانیها را برطرف کنند.
بیشتر از این رو اعصاب ما راه نرید
مصوبه رو لغو کنید
ما از روی قانون و منطق و احترام به این مصوبه اعتراض کردیم اما انگاری فایده نداره وقتی به حرف ما جوانان(اینده سازان این مملکت) توجه نمیشه فردا روزی نیاید بگید ما اغتشاشگریم
این رو بدونید اگه این مصوبه اجرا بشه و حقی از ما مناطق محروم ضایع بشه ساکت نمیشینیم حتی توی کف خیابون و به قیمت جونمون از حقمون دفاع میکنیم