رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم ترجیحاً از مصرف شیر فله ای و خام اجتناب کنند گفت:درصورت ضرورت استفاده،این نوع شیرها حتما جوشانده شود.
محسن فرهادی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: شیر خام شیری است که هیچ گونه فرآوری روی آن صورت نگرفته و بار میکروبی آن زیاد است بنابراین باید با دقت نگهداری و مصرف شود.
وی اضافه کرد: با توجه به دستورالعملی که دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور صادر کرده است عرضه شیر خام به صورت فله و بسته بندی در مکان ها و مراکزی همچون خواربارفروشی و سوپری ها همچنین صنوف غیرمرتبط با صنایع لبنی ممنوع است و مأموران و بازرسان مجاز به جمع آوری آن هستند و در صورت مقاومت فروشنده، اقدامات قانونی صورت می گیرد.
رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ماست بندی هایی که مواد خام لبنی را عرضه می کنند در صورتی می توانند شیر خام را به فروش رسانند که بهداشت فردی و محیطی را رعایت کنند.
فرهادی، مطابق قانون ممنوع کردن یا فروش فرآورده های خام دامی را به عهده سازمان دامپزشکی دانست و گفت: از آنجا که محصولات سنتی و محلی همواره مورد اقبال مردم بوده است، وزارت بهداشت مسائل بهداشتی را فدای مسائل سنتی نمی کند زیرا فروش و نگهداری این محصولات ارتباط زیادی با سلامت انسان ها دارد بنابراین رعایت بهداشت فردی و محیطی در این گونه موارد بیشتر تأکید می شود.
وی توصیه کرد؛ در صورت دسترسی به شیر پاستوریزه و استریلیزه، مردم به هیچ وجه از شیر خام استفاده نکنند.
رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با اشاره به این که تمام بیماری های مشترک بین انسان دام می تواند از شیر خام به انسان منتقل شود گفت: در رأس این بیماری ها تب مالت شایع ترین بیماری است و در استفاده برخی محصولات لبنی که از حساسیت بیشتری برخوردار است مانند خامه و کره باید دقت بیشتری شود.
فرهادی با اشاره به این که عمر شیر خام سه روز یا کمتر از آن است افزود: به سبب آن که نگهداری در یخچال از فاسد شدن شیر خام یا حتی پاستوریزه جلوگیری می کند، نگهداری شیر در یخچال به ویژه در دمای پایین توصیه می شود.
وی گفت: تاکنون مشکل خاصی در شهرها در خصوص مصرف شیر خام مشاهده نشده است اما در برخی استان ها همچون کردستان، لرستان، آذربایجان شرقی و غربی نظارت ها تشدید شده است و وزارت بهداشت با سازمان دامپزشکی همکاری تنگاتنگی را برای نظارت بر محصولات خام دامی دارند.