شیوع دیابت در استان اصفهان در حال افزایش و هم اکنون ۱۳ و ۶۸ درصد از جمعیت بیش از ۲۵ سال استان اصفهان مبتلا به این بیماری هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مسئول برنامه کنترل و پیشگیری بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این تعداد معادل ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت این رده سنی را شامل میشود.
رامش حسین خانی با بیان اینکه از این تعداد۶۰ هزار نفر از بیماری خود خبر ندارند افزود: ۲۳ درصد معادل ۹۰ هزار نفر از دیابتیها در استان اصفهان بیماری خود اطلاع دارند، ولی دارو برای درمان استفاده نمیکنند.
مسئول برنامه کنترل و پیشگیری بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست برای غربالگری فشار، قند و چربی خون به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
رئیس هئیت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان هم با اشاره به فعالیت ۲۳ ساله موسسه با هفت هزار و ۵۰۰ پرونده بیمار، گفت: آموزش، پیشگیری و کنترل بیماری و عوارض دیابت است.
محمدعلی عطاری افزود: در این خیریه با نرخ کم خدمات پزشکی، غربالگری، مشاوره و آزمایش و هر آنچه مربوط به پیشگیری، کنترل و درمان دیابت است ارائه میشود.
به گفته متخصص تغذیه و رژیم درمانی، دیابت مرتبط با سبک زندگی است و پرخوری، کم تحرکی، اضطراب، تنش، اضطراب و اختلالات خواب از عوامل زمینه ساز دیابت است.
سارا صافی افزود: دیابتی یا پیش دیابتیها (افراد مستعد دیابت) در اولین قدم باید مصرف قندهای ساده مثل، قند، شکر، پولکی، نبات، مربا، نوشابه و آبمیوههای صنعتی را به صفر برسانند و برنج، ماکارونی و نان را هم کمتر مصرف کنند.
وی گفت: از غلات سبوسدار مثل نان سبوس دار و برنج قهوه ای، همچنین در وعدههای غذایی از حبوبات و سبزی استفاده کنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی، دیابت افزود: بیماران دیابتی و پیش دیابتی لبنیات کم چرب استفاده کنند و به جای ۳ وعده غذایی، پنج وعده غذایی با حجم کمتر استفاده کنند.
فاطمه بخشی مسئول درمانگاه دیابت بیمارستان امین اصفهان گفت: در این درمانگاه هم که مجهز به بخش زخم با تجهیزات کامل و تغذیه است، آموزشها و مشاوره رایگان ارائه و بقیه خدمات هم به نرخ دولتی به بیماران دیابتی، روزانه از ساعت ۷ تا ۱۴ ارائه میشود.
دیابت بیماری است که تقریباً در تمام دنیا شیوع بالایی دارد.
برخی به دلیل وراثت مستعد ابتلا به دیابت هستند و برخی به علت رژیم غذایی ناسالم دچار این بیماری میشوند.
دیابت نوع یک مختص کودکان و نوجوانان است.
دیابت تیپ دو به صورت کمبودنسبی انسولین یا مقاومت به انسولین است، بیمار دچار افزایش قند میشوند که دچار پرخوری، تشنگی و گرسنگی شدید، خستگی زیاد، تکرر ادرار و... میشود.
دیابت بیماری بی سرو صدایی است که فرد ممکن است با کاهش دید مراجعه کند و بفهمد بعد از ۱۵ سال دیابت دارد یا به علت دفع پروتئین در آزمایش خون متوجه بیماری اش شود حتی علت سکته ناقص یا کامل قلبی یا مغزی برخی افراد از دیابت است که بیمار بعد از سکته متوجه دیابتش میشود.
آموزش شرط اصلی درمان و پیشگیری از بیماری دیابت است.
هفته ملی دیابت از ۲۱ تا ۲۷ آبان و امروز ۲۳ آبان روز جهانی دیابت با شعار "با آموزش دیابت، از آینده خود محافظت کنیم" نامگذاری شده است.