مازندران با کشت میوه پاپایا به چرخه تولید کنندگان جهانی این میوه استوایی ورود پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، کشت پاپایا برای اولین بار در مازندران انجام و منجر به ورود این استان به چرخه تولید کنندگان جهانی این میوه استوایی شد.
حافظ عارفی یکی از گلخانه دارانی است که در گلخانهای به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع در شهرستان نکا درختان میوه اش به بار نشسته، میوههای به نسبت کم هزینهتر از حتی سیفی جات با سود بالا به طوریکه هریک عدد آن تقریبا ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان قیمت دارد و از قرار هر کیلویی ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان در عمده فروشیها قیمت گذاری شده است.
این محصول در کنار تامین نیازهای داخلی مشتریهای خارجی هم از کشورهای روسیه، امارات و ارمنستان دارد و منجر به اشتغالزایی هم شده بطوریکه در مجموعه اقای عارفی ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.
پاپایا میوهای است که در تمام فصول یافت میشود تا جیب پرورش دهنده همیشه پر پول باشد یعنی از ماه ششم که میوه به ثمر مینشیند تا ۳ سال اقتصادی همیشه میوه دارد.
پاپایا طعمی شیرین و بافتی کره مانند با خواصهای فراوان دارد ؛ دارای فیبر بسیار زیادی است و به این خاطر در بهبود عملکرد سیستم گوارشی و همچنین پیشگیری از ابتلاء به انواع سرطانها میتواند مؤثر عمل کند.
این میوه گرمسیری سرشار از ویتامین A، ویتامین C، فسفر، آهن، پتاسیم، منگنز، پتاسیم، بیوفلاونیدند و منیزیم است؛ بنابراین میتوان گفت: پاپایا در کنترل دیابت، افزایش ایمنی بدن، رفع زخمها، رفع چین و چروکهای صورت، دفع سموم، پیشگیری از سرطانها، تقویت بینایی، بهبود عملکرد قلب، کاهش استرس، رفع آکنهها و کنترل کردن شوره سر میتوانند مؤثر عمل کنند.
پاپایا یا خربزه درختی ویترین میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست. آمریکا، مکزیک و پورتوریکو بزرگترین تولید کنندگان میوه پاپایا در جهان هستند و ایران تنها ۱۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول پر سود را دارا است.
بنیامین مرشدی گزارش می دهد...