۳۱ هزار بیمار مبتلا به دیابت در چهارمحال و بختیاری شناسایی شدند.
هوشنگ ناصری افزود: هماکنون خدمات غربالگری و مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت و همچنین شناسایی بیماران جدید در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت استان به صورت رایگان ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۳۳۰ خانه بهداشت و ۱۱۰ مرکز خدمات جامع سلامت درچهارمحال و بختیاری فعال است، گفت: در این مراکز ۲ خدمت توسط مراقبان سلامت و بهورزان در خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت به صورت رایگان و ماهانه به بیماران دیابتی ارائه میشود و خدمات ویزیت پزشک عمومی هم هر سه ماه یکبار توسط پزشکان فعال در این مراکز برای بیماران ارائه میشود.
ناصری افزود: در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات غربالگری دیابت افراد بالای ۳۰ سال به صورت رایگان انجام میشود و افراد سالم پس از دعوت به مراکز درمانی و خانههای بهداشت تحت آزمایش قرار گرفته و شناسایی افراد سالم از بیمار انجام میشود.
ناصری افزود: هماکنون درصد مراقبت پزشک از افراد دیابتی ۱۶ درصد و مراقب سلامت ۲۴ درصد است که این امر نشاندهنده مراجعه کم افراد برای مراقبت به مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی است.
به گفته وی، هدفگذاری امسال برای مراجعه افراد مبتلا به دیابت و مراجعه به مراقبان سلامت به ۸۰ درصد و مراقبت پزشکی به ۷۰ درصد برسد و امید است که این هدفگذاری تا پایان سال محقق شود.
رییس گروه بیماری غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال وبختیاری گفت: هم اکنون برای تامین دارو بیماران دیابتی مشکل خاصی وجود ندارد و داروهای این بیماران در استان موجود است و داروها بر اساس اطلاعات بیماران در سامانه معاونت درمان توزیع میشود.
وی به فعالیت ۱۰ کلینیک دیابت در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: خدمات سطح ۲ به بیماران دیابتی در این کلینیکها ارائه میشود.
شعار روزهای این هفته شامل شنبه "آموزش پیش دیابت، پیشگیری و شیوه زندگی سالم"، یکشنبه "آموزش دیابت، جامعه، مدارس و خانواده"، دوشنبه"با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم"، سه شنبه "آموزش دیابت، خودمراقبتی"، چهارشنبه "آموزش دیابت، رسانه و سلامت دیجیتال"، پنجشنبه "آموزش دیابت، ارائه دهندگان خدمت، پزشکان، پرستاران، مراقبین سلامت" و جمعه "آموزش دیابت، دسترسی به دارو و درمان و نقش بیمهها" نامگذاری شده است.