معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت کشور: ۲۷ قلم داروی خوراکی که عمدتا برای درمان دیابت است برای اینکه وارد پوشش بیمه ای شود منتظر ابلاغ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر مهرداد الهامی – معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت کشور با رادیو سلامت در برنامه به زندگی سلام کن درخصوص پوشش بیمه ای داروها گفتگو کرده است.
ببینیم که مسئولان در این باره چه خواهند گفت. مجری: آخرین تغییراتی که ما برای پوشش بیمهای داروها داشتیم خواهش میکنم که بفرمایید این روزها دارو دیگر در ابتدای فهرست خبرهای سلامت قرار گرفته است.
الهامی: قبل از این که من پاسخ سوال شما را بدهم باید خلاصه اشاره کنم که روال پوشش بیمهای داروها به چه شکل است و چه فرآیندی باید طی شود تا این که دارویی تحت پوشش قرار بگیرد یا از پوشش بیمه خارج شود.
برابر قانون در طی حوزه تعهد سازمانهای بیمه گر پایه و توسط برابر قانون برنامه ششم توسط وزارت بهداشت تعیین میشود برای پوشش بیمه داروها معمولا یک روالی طی میشود مسیر دبیرخانه شورا و شورای عالی بیمه را طی میکند و عمدتا بعد از این تایید به تصویب هیئت محترم وزیران هم میرسد.
برای داروهایی که اخیرا وارد پوشش بیمه شده است، چیزهایی که طی این مدت اخیر وارد شده، بخشی از آن مربوط به داروهایی بوده که تعدادی از دوزهایش قبلا در تعهد بوده و این مسیر را طی کرده و فکر کنم حدود هشتاد و خوردهای دارو بوده که به این شکل اضافه شده است ۲۷ قلم داروهای خوراکی عمدتا درمان دیابت بوده که منتظر ابلاغ هست مسیرش طی شده است.
مجری: من این قسمت از صحبت شما را متوجه نشدم ... قبلا در تعهد بوده؟ یعنی یک زمانی خارج شده یا این که نه آن روند را تا یک جایی طی کرده بوده آن روندی را که باید طی بکند برای این که تحت پوشش بیمه قرار بگیرد؟
الهامی: در رابطه با کدام داروها؟
مجری: همین داروی فهرست مخصوصا داروی دیابتی جدید که فرمودید؟
الهامی: نه این داروهای دیابت قبلا در تعهد سازمانهای بیمه گر بیمه نبوده است
مجری: پس این میشود یک خدمت جدید
الهامی: بله کارهای کارشناسی اش انجام شده مسیر شورای عالی را طی کرده و مصوبه گرفته تا آنجایی که ما مطلع هستیم و منتظر ابلاغ است که انشاالله بعد از امضا و تایید نهایی.
مجری: معمولا چقدر طول میکشد؟
الهامی: اینها را بالاخره مسیری که طی میشود ملاک ما ابلاغیهی دبیرخانه شورای عالی بیمه است که وقتی دبیرخانه شورای عالی بیمه به سازمانهای بیمه گر پایه ابلاغ میکند در سامانهها بارگذاری میشود.
مجری: برگردیم یک کم به قبل ترش ... میخواهم ببینم که داروها به چه شکل انتخاب میشوند بحث پرمصرف بودنش است؟ حتما شما بهرحال میزان شیوع آن بیماری و پرمصرف بودن آن دارو و بهرحال شما یک ضوابطی دارید برای تعیین که کدام دارو؟ یا این که این درخواست از کجا به شورای عالی بیمه داده یم شود که این داروها تحت پوشش بیمه قرار بگیرد؟ چون الان اختلاف بین بدون نسخه و با نسخه و یا این که اصلا بیمه باشد یک دارو یا نباشد خیلی اختلاف فاحش است از وقتی که از دولتی قطع شده است.
الهامی: در خصوص ارز دولتی آن مواردی که یارانه ارزی اعمال شده است آن یارانه ارزی حالا چه دارو بیمهای چه غیربیمهای توسط بیمهها پوشش داده شده و این از این باب افزایشی به پرداخت بیمه شده نداشته است. ولیکن در خصوص بحث سهم بیمه پایه اش که فرمودید به چه صورت این مسیر شروع میشود و چه مراحلی را طی میکند؟ وزیر محترم بهداشت وقت شرایطی را برای تعیین ثبت و شمول تعهدات ابلاغ کردند که معمولا شورای عالی بیمه هم و دبیرخانه شورا هم همین مسیر را طی میکند، ارزیابیهایی دارد که در این مسیر انجام میشود و نهایتا بعد از طی مراحل تصویب ابلاغ میشود و عملیاتی میشود.
مجری: اگر بخواهیم به مردم بگوییم که الان عمده داروهایی که قرار است به لیست جدید بیمهای اضافه شود کدام داروها هستند بفرمایید ضمن این که ظاهرا بدون نسخهها تعیین تکلیف شد و اصلا بیمه به آنها تعلق نمیگیرد.
الهامی: این طور نیست که داروهای بدون نسخه اصلا بیمه به آنها تعلق نمیگیرد.
مجری: آخر خبرهایی که این روزها منتشر شد نشان میداد که منتفی شده که بخواهد در تعهد بیمه باشد.
الهامی: در خصوص داروهای او تی سی یا داروهای بدون نسخه ابلاغیهای که آخرین ابلاغیه مربوط به سال ۹۷ هست که برای این داروها فهرست این داروها که حدود ۸۰ قلم هم هست با دو شرط تحت پوشش بیمهها قرار داشته که کماکان هم هست یکی این است که برای کودکان زیر ۱۲ سال تجویز شود و دوم این که برای بیماران بستری. یعنی برای کودکان زیر ۱۲ سال و برای بیماران بستری قبل از این هم اینها پوشش بیمهای داشته و بعد از این هم خواهد داشت.
مجری: گروه داروهایی که قرار است با همین مصوبهها تحت پوشش بیمهها قرار بگیرد یک گروهش که فرمودید که برای داروهای افراد دیابتی که عناوین دیگر را هم بفرمایید:
الهامی: برای داروهایی که پوشش بیمهای پایه دارند بر اساس همین که عرض کردم خدمتتان است.
مجری: همین مواردی که اخیرا تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
الهامی: آن مواردی که خدمتتان عرض کردم موردی است که مراحل شورای عالی اش را طی کرده و آنهایی که در حال انجام هست را با توجه به این که نتیجه مشخص نیست من نمیتوانم خدمتتان عرض کنم.
مجری: پس عمده اش داروهای بیماران دیابتی است.
الهامی: بله، اما در خصوص صندوق بیماریهای صعب العلاج آن هم شرایط خاص خودش را دارد
مجری: این مفصل است و باید به فرصت گفتگوی دیگر موکول کنیم. من سپاسگزارم از شما