جدیدترین نشست از ویژه برنامه داستان و آرمان با موضوع «روایت زن ایرانی در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در این جلسه، دو کارشناس نام آشنا و نویسنده شناخته شده کشور میهمان فرهنگسرای اندیشه بود؛ معصومه امیرزاده بانوی نویسنده و علی الله سلیمی منتقد ادبی درباره حضور زنان در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی صحبت کردند. همچنین محمدحسن شاهنگی اجرای برنامه را برعهده داشت.
از جمله مهمترین محورهایی که در این نشست مطرح شد میتوان به شخصیت زن ایرانی در کتابها، مسئولیتهای فردی و خانوادگی، کم و کیف حضور زن در اجتماع، آزادی فکری زنانه، ارتباطات و تعاملات فردی و اجتماعی زن و ... اشاره کرد.
یکی از مقولات مهم در ادبیات داستانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع زن و نقشآفرینی او در صحنههای مختلف و حوادث متعددی است که بر کشورمان گذشته است.
از یکسو بانوان نویسنده پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر دست به قلم برده و روایتگر اتفاقات متعددی شدند و از سویی دیگر سوژههایی درباره زنان از جمله مادران و همسران شهدا، بانوان مفاخر ایرانی و ... به بالندگی خوبی رسیده است.
بررسی نقاط ضعف و قوت و بیان ظرفیتهای این موضوع مهم در این جلسه از ویژه برنامه داستان و آرمان در فرهنگسرای اندیشه انجام شد.
اهمیت بررسی این موضوع در شرایط فعلی دوچندان است، به ویژه آنکه عدهای تلاش میکنند نقش اجتماعی زنان در جامعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی را کمرنگ، وارونه و محدودشده جلوه دهند.
«داستان و آرمان» ویژه برنامه فرهنگسرای اندیشه است که با موضوع «جریانشناسی داستانهای بلند انقلاب اسلامی» به ابعاد مختلفی از دنیای ادب و کتابهای منتشر شده در کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته و در گفتگو با صاحبنظران موضوعات مختلف را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.
تاکنون موضوعات متعددی در قالب این سلسله جلسات مورد بررسی قرار گرفته است که از آن جمله میتوان به «بازخوانی شخصیت و شیوه حکومت خاندان پهلوی»، «بازنمایی منافقین در ادبیات معاصر»، «ادبیات مقاومت؛ راههای رفته و نرفته» و ... اشاره کرد.
نشست داستان و آرمان با موضوع روایت زن ایرانی در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۲۳ آبان از ساعت ۱۰ صبح در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.