داروهایی که منجر به پوکی استخوان میشوند
مصرف مداوم و خودسرانه داروهای کورتوندار ریسک ابتلا به پوکی استخوان را بالا میبرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، براساس مطالعات پژوهشگران مصرف چند دسته از داروها منجر به پوکی استخوان میشود. پوکی استخوان سبب از بین رفتن لایههای داخلی استخوان و شکستگیهای متعدد میشود.
از متداولترین داروهایی که سبب پوکی استخوان میشود میتوان به داروهای کورتون دار مانند دگزامتازون و پردنیزولون اشاره کرد. البته باید توجه داشت که مصرف داروهای کورتوندار به صورت آمپول و قرص سبب این بیماری میشود و سایر اشکال مصرفی داروهای کورتون دار کم عارضهتر هستند.
همچنین داروهایی مانند آلومینیوم هیدروکساید که برای خنثی کردن یا کاهش مقدار اسید ترشح شده توسط معده به کار میروند، ریسک ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهند.
آمپول مدروکسی پروژسترون که برای جلوگیری از بارداری مصرف میشود نیز احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهد، زیرا این دارو به کاهش توده اسخوانی در زنان دامن میزند.
گفته می شود استفاده مداوم از داروهایی مانند فنی توئین و کاربامازپین که برای اختلالاتی مانند صرع و افسردگی تجویز میشوند نیز در ابتلا به پوکی استخوان موثر است.
مصرف داروهایی که برای درمان بیماریهایی مانند فشار خون یا سکته مغزی استفاده میشوند، نیز منجر به پوکی استخوان میشود.
مصرف گروهی از داروها در بیمارانی که پیوند کلیه و قلب را انجام دادند نیز ریسک ابتلا به پوکی استخوان را میشود. همچنین مصرف برخی از داروهایی که برای شیمی درمانی در بیماران سرطانی مصرف میشود نیز منجر به این بیماری میشود.
البته عوارض ناشی از داروها دلیلی بر منع استفاده از آنها نیست چرا که مصرف نکردن این داروها در بیماران عواقب جبران ناپذیری را به همراه دارد.