طرح کشت آزمایشی اسپرس دیم با هدف افزایش کشت بیولوژیک گونههای مرتعی در اراک انجام شد.
محمد رضایی با بیان این که طرح کشت آزمایشی گونه اسپرس دیم با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اجرا شده است، گفت: این گونه گیاهی دارای ارزش غذایی بالا برای دام میباشد و نسبت به یونجه از مقاومت بالاتری در برابر خشکی و کم آبی برخوردار است.
او هدف از این طرح را بررسی و مقایسه سه گونه گیاهی اسپرس، گندم و یونجه دیم دانست و افزود: در صورت موفقیت این طرح، کشت اسپرس در طرحهای بیولوژیک مراتع شهرستان استفاده میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک ادامه داد: گونههای گیاهی از جمله یونجه و النگاتوم در مراتع استان مرکزی کشت میشود و بهترین زمین برای کشت اسپرس، زمینهای لومی (زمینی که مواد غذایی کافی در خاک برای تغذیه گیاهان وجود داشته باشد) به نسبت خشک و عمیق است و زمینهای سنگین و مرطوب برای کشت این گیاه مناسب نیست.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.