معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت : اولویت ما بحث افغانستان است و باید تجارت و مبادلات در مرز افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی ، کوشش تبار در شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رو به پیشرفت است و برای پیشرفت نیز نیاز به اقدام جهادی است گفت: ۷۱ درصد تحقق اشتغال استان بوده که میانگین این مورد در کشور ۵۵ درصد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور تاکید کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی در این استان با وجود تمامی مشکلات موجود اقدامی ارزشمند و بزرگ است.
کوشش تبار افزود : برای پیشرفت استان نیاز به بلند پروازی است که یکی از این موردها در بحث فرودگاه و پروازهاست.
وی گفت : در زمینه تولیدات نیز کارخانه کویرتایر بسیار قدرتمند عمل کرده و در زمینه محصولات خاص با درنظر گرفتن علم میتوان پیشرفت کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: خراسان جنوبی توانمندیهای بالقوهای دارد که باید بالفعل شود.
کوشش تبار افزود : در حوزههای معادن و تولیدات دانش بنیان این استان سرآمد است و حرفهایی برای گفتن دارد که باید روند پیشرفت در این زمینهها و سایر زمینههای مستعد ادامه دار باشد.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: استان و کشور ما به دلایل متعدد جایگاه تجاری خود را با کشور افغانستان از دست داده و به رتبههای پنجم و ششم رسیده است.
آقای نخعی افزود: در تجارت با کشور افغانستان باید دو سویه رفتار کرد و خواستهها و نیازهای طرف مقابل را نیز سنجید و در نظر گرفت.
وی گفت: دولت سیزدهم نشان داده که دیپلماسی منطقهای موضوعی جدی است که مصداق آن پیمان شانگهای است و ما نیز باید این هنر ارتباط گیری را داشته باشیم و در همه مبادلاتمان توانمند سازی مرزنشینان و شکل گیری واحدهای تولیدی برای صادرات را در نظر بگیریم.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود : باید به وضعیت مرزنشینان توجه بیشتری شود و عایدات سوخت مرزنشینان را تامین کرد.
استاندار نیز گفت: ۱۳۷ فرصت سرمایه گذاری در استان احصا شده که رتبه ما را در کشور بعد از فارس و البرز در جایگاه سوم قرار داده است.
آقای قناعت در خصوص تجارت خارجی و بازارچههای مرزی استان گفت: اگرچه تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله داریم، اما تلاش کردیم فعالیت و تجارت در مرزها و بازارچهها تقویت شود و این اقدامات ادامه دارد.
وی گفت : بازگشایی پایانه مرزی، نشستهای ثمربخش در افغانستان و حضور سفیر قرقیزستان به استان در هفته پیش رو از جمله اقدامات انجام شده در استان بوده است.
استاندار افزود: محدودیت واردات محصولات کشاورزی در واردات توسط وزارتخانه مشکل ساز بوده است.
صدور مجوز کول بری برای استان خراسان جنوبی همانند استانهای غربی، اصلاح بند الف تبصره ۱۸ برای اعطا تسهیلات به طرحهای منطقه ویژه اقتصادی، اصلاح و بروزرسانی قانون ساماندهی مبادلات مرزی مربوط به مهرماه ۱۳۸۴، پرداخت عوائد حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان ضروری از جمله پیشنهادهای آقای قناعت در این جلسه بود