آمریکا و قسد درصدد بی ثبات کردن سوریه و عراق هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از المیادین، تاکنون فقط ده درصد از ساکنان اردوگاه الهول به مناطق خود بازگشته اند و اتخاذ تدابیر پیچیده و کندی انتقال آنها نشان دهنده اهداف آمریکا و قسد برای بی ثبات کردن سوریه و عراق با استفاده از خانوادههای داعش است.
به رغم اینکه در آمار امسال، شمار بی سابقهای از ساکنان اردوگاه الهول سوریه به کشورهای خود بازگشته اند و با وجود اینکه گروههای کردی اعلام کردند به توافق بین المللی برای برچیدن اردوگاه الهول رسیده اند، شرایط واقعی اردوگاه این گونه نیست. شمار کسانی که از این اردوگاه خارج شدند، از پنج هزار نفر فراتر نمیرود. آن هم در حالی که حدود ۶۰ هزار خانواده داعشی در این اردوگاه ساکن هستند.
اما علت کُندی انتقال ساکنان اردوگاه چیست و واشنگتن و نیروهای سوریه دمکراتیک موسوم به قسد با این کار به دنبال چه چیزی هستند؟
برای برچیدن اردوگاه الهول توافق بین المللی صورت گرفته است. سه سال پس از نبرد الباغوز، شاید اردوگاه الهول برخلاف خواسته واشنگتن و قسد به کانونی برای سوء استفاده سیاسی تبدیل نشد؛ واشنگتن و قسد میخواستند با ساکن کردن ۶۰ هزار خانواده داعش در این اردوگاه، جلوی برقراری ثبات در شرق سوریه را بگیرند.
اما توافقی که مقامات عراقی از آن خبر دادند، هیچ نتیجه واضح سیاسی نداشت و به نظر میرسد بعد از اتخاذ تصمیم افزایش حمایت از اردوگاهها در نشست مسئول پرونده سوریه در وزارت خارجه آمریکا با رهبران قسد و کند کردن تحویل اتباع عراقی و سوری به دولت هایشان از طریق تدابیر پیچیده امنیتی و وجود فهرستهای طولانی در انتظار بازگشت، به نظر میرسد در حال حاضر تفاهم واضحی با آمریکاییها وجود ندارد. این در حالی است که آنها بیش از ۸۰ درصد از ساکنان این اردوگاه را تشکیل میدهند.
فقط ۹۳۰ خانواده عراقی در ماههای اخیر از اردوگاه الهول خارج شدند و شمار آنها کمتر از پنج هزار نفر است و کمتر از ده درصد از ساکنان اردوگاه را تشکیل میدهند. افزون بر آن، با وجود اینکه از سه سال پیش مناطق خانوادههای سوری در دیرالزور و منبج از دست داعش آزاد شده است، خانوادههای آنها به مناطقشان منتقل نشده اند.
هر چند وزارت مهاجرت عراق اخیرا اعلام کرد روند بازگرداندن اتباع خود به اردوگاههای داخل عراق را ازسرگرفته است تا در این اردوگاهها برای ادغام دوباره در جامعه آماده شوند، اما شاید روند این کار دستکم پنج سال طول بکشد. چنین زمانی خطر اردوگاه برای امنیت خاک سوریه و عراق و ساکنان آن را دو چندان میکند. این همان چیزی است که واشنگتن و قسد به دنبالش هستند.
قسد در خارج کردن خانوادههای داعش از اردوگاه الهول به هیچ معیاری تکیه نمیکند، زیرا بیش از آن که به دنبال از بین بردن خطرناکترین کانون در شرق سوریه باشد، درصدد راضی کردن واشنگتن است.