در مراسمی در شهر ژنو سوییس لوح شهر تالابی به ورزنه در شرق استان اصفهان اعطا شد.
شهر ورزنه بعنوان نامزد رسمی برای کسب عنوان جهانی در کنواسیون بینالمللی رامسر مطرح بود و در چند سال اخیر با تلاش مسوولان شهرستان ورزنه، گروههای مختلف مردمی و دوستداران محیط زیست برای حفظ و حراست از تالاب بینالمللی گاوخونی، مردم و مسوولان منتظر ثبت جهانی این شهر بودند که ۱۹ آبان جاری در مراسمی بصورت رسمی گواهی شهر تالابی به شهردار ورزنه تحویل داده شد.
رابطه تالاب بینالمللی گاوخونی با معیشت مردم ورزنه نکتهای است که اکنون فقط پایداری جریان آب در رودخانه حیاتبخش زایندهرود میتواند این رابطه را حفظ کند و به عقیده کارشناسان ثبت ورزنه بعنوان شهرتالابی میتواند به احیای تالاب گاوخونی و حفظ اقلیم منطقه کمک کند چرا که تعهداتی را برای جامعه محلی و دولتمردان ایجاد خواهد کرد.
به گفته کارشناسان، با معرفی ورزنه بعنوان شهر تالابی در نقشههای بینالمللی و زیست محیطی، این شهر مقصد گردشگری بسیاری از طبیعت دوستان و گردشگران خواهد شد که به درآمدزایی و معیشت پایدار منطقه کمک میکند، هرچند بدلیل انتخاب ورزنه بعنوان شهر تالابی، ممکن است محدودیتهایی از نظر رعایت ملاحظات زیست محیطی ایجاد شود، اما در درازمدت این اقدام به نفع مردم محلی و تالاب گاوخونی خواهد بود.
به جز شهر ورزنه در نزدیکی تالاب بینالمللی گاوخونی در استان اصفهان شهر بندری خمیر در مجاورت تالاب بینالمللی خورخوران استان هرمزگان نیز امسال از سوی کنوانسیون رامسر بعنوان نخستین شهرهای تالابی کشور ایران واجد دریافت عنوان شهر تالابی شناخته و معرفی شدند.
ورزنه شهری تاریخی و گردشگری در شرق اصفهان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت در نزدیکی تالاب بین المللی گاوخونی و در ۱۰۰ کیلومتری اصفهان قرار دارد.