وزیر اقتصاد با بیان اینکه توانمندی خانوادهها برای خرید مسکن کاهش یافته است گفت:راه اندازی صندوق املاک و مستغلات چشم انداز مثبتی برای مسکن خانوارها ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه فاصله زیادی را در زمینه صندوقهای ریت با استاندارهای جهانی داریم، اضافه کرد: بررسیهای انجام شده نشان از آن دارد که بیش از یک سوم یعنی نزدیک به ۴۰ درصد هزینه خانوارها در بخش مسکن صرف میشود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد:زمینه عرضه مسکن، سالهاست عقبماندگی وجود داشته و دسترسی مردم دشوار شده است.
وی گفت:بهتر است بانکها از صندوق املاک و مستغلات برای نقد کردن داراییهای خود استفاده کنند و دولت هم نیز به زودی از این ابزار استفاده گسترده خواهد کرد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در این مراسم گفت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد از سرمایه گذاران حوزه املاک و مستغلات بخش خصوصی هستند، ولی این حوزه در بازار سرمایه نمود چندانی ندارد.
وی اضافه کرد: اکنون تنها ۴۴ شرکت فعال در حوزه ساختمانی در بازار سرمایه حضور دارند و برخی اقلام و مصالح ساختمانی در بورس کالا معامله میشود.
رئیس سازمان بورس افزود:صندوقهای املاک و مستغلات میتواند هم در بحث جذب سرمایه گذاران و هم میتواند در تامین مالی پروژهها موثر باشد.
وی گفت:افراد برای ورود به حوزه ساختمان و خرید یک واحد آپارتمانی نیاز به مبلغ هنگفتی داشتند، اما اکنون میتوانند با هر مبلغ ناچیزی از منافع این بازار بهرهمند شوند.
عشقی افزود: افراد با خرید در اندازههای ۱ یا ۲ متر و یا حتی اندازههای کمتر از آن میتوانند وارد این بازار شوند و به صورت دورهای اجاره بها را هم دریافت کنند.
عشقی با بیان اینکه راه اندازی این صندوق برای بخشهای مختلف اقتصاد برکات زیادی دارد تصریح کرد:بخش بانکی از این ابزار میتواند برای افزایش نقد شوندگی داراییهای راکد خود در حوزه املاک و مستغلات که در اندازههای بزرگ هستند بهرهمند شود.
وی اضافه کرد: یکی از بحثهایی که به صورت جدی در دولت مطرح است بحث مولد سازی دارایی هاست که با راه اندازی صندوق املاک و مستغلات، داراییهای غیر فعال در اختیار بانکها، بخش خصوصی و نهادهای مختلف، قابل استفاده خواهند بود.